Tehlikesiz atık toplama ayırma tesisi

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar pazartesi tehlikesiz atıklar toplama ayırma tesisinde işe başlayacağım. Mezun olduktan sonra ilk kez işe giriyorum daha önce tecrübem yok kısacası. Bununla ilgili bilgilerinizi almak isterim. Neler yapmalıyım, bu işlerde neler yapılıyor nasıl işliyor çalışma süreci, üzerime düşen görevler nelerdir? Geri dönüşüm hurdacılık diye geçiyor esasında adı. Yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim
 
Üyeler Görebilir
@Olgaç Sürmelihindi

Eyw. daha ne olsun dümdüz sıralı :) yanlız bu arkadaşın zaten anladığım kadarı ile belgesi var .Eski belgeler bizde mevcut gerek yok diyen de oluyor o zaman çok şanslı olur. Tavsiyem ilk olarak il çevreye gitsin. Ne istediklerini sorsun bazen abudik gubudik şeyler istiyorlar. Yok tüm belgeler derse zaten nokta atışı hepsi burada fazlası ile var yazmışsın eline sağlık.
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar ambalaj atığı toplama ayırma lisansı ve tehlikesiz toplama ayırma belgesi ikiside olan bi firmanın izin lisans sayfasında ikisi de ayrı ayrı görünmesi gerekir mi yoksa tek bi tane mi görünüyor?
 
Üyeler Görebilir
@Büşra Arık
tehlikesiz toplama ayırma belgesi zaten lisans değil o yüzden o sistem den yapılan bir evrak olmadığı için Ambalaj atığı toplama ayırma görünür o görünmez.
 
Üyeler Görebilir
il müdürlüğüne bende o şekilde söyledim ancak tehlikesiz atık belgesinin de bi lisans olduğunu ve yenileme işlemi için izin lisanstan başvuru yapmam gerektiğini hatta öncesinde gfb almam gerektiğini söyledi :kötü::kötü: @surmene1967
 
Üyeler Görebilir
@Büşra Arık
iyi atmışlar yani , tehlikesiz toplama ayırma evrakları dilekçe ekine koyarak başvurulan , il çevrenin düzenlediği bir belgedir , izin -lisans kapsamına girmez.
 
Üyeler Görebilir
@Büşra Arık
büşra hanım bir yanlış anlaşılma vardır. tehlikesiz atıktoplama ayırma belgesi çevrim içi çevre izinleri sistemi üzerinden verilen bir belge değildir. dolayısıyla bu siste üzerinden bu belgeye ait bir işlem yapılamaz. tehlikesiz atık geri kazanım lisansı olarak anlaşılmış olabilir o yüzden öyle söylenmiştir. bazı tehlikesiz atıkların geri kaznaımı tebliği okuyun oradada belirtilmektedir. il müdürlüğü ile tekrar görüşün eğer aynı şekilde yönlendirme yapılırsa söz konusu tebliğin ilgili maddelerini gösterirsiniz.
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
Tesisimiz Tehlikesiz Atık Toplama Ve Ayırma ile Ambalaj Atıkları Toplama Ve Ayırma faaliyeti ile uğraşmakta.
Tehlikesiz atık toplama ve ayırma belgemizin haziran 2016'da süresi bitiyor.Nasıl bir yol izlemem gerektiği ile ilgili il müdürlüğü ile görüştüm belge yenileme yapmam için ya 2. Çevre Mühendisi üzerinden yada Danışmanlık Firmasıyla anlaşarak online üzerinden başvuru yapmam gerektiğini söylediler. Bunuda İzin Lisans Yönetmeliği Madde 7'de belirtilen"" (2) Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler için geçici faaliyet belgesi, çevre izni veya çevre izin ve lisansı başvurusu elektronik veya mobil imza ile elektronik ortamda yetkili merciye yapılır."" ibaresine dayandırıldı. Fakat İzin Lisans Yönetmeliğinin eklerinde Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma ile ilgili bi ibare göremedim Bazı tehlikesiz atıklan geri kazanım tebliğinde MADDE 7 ""
d) Tehlikesiz atık toplama-ayırma işini yapanlara 12 nci maddede belirtilen şartları taşıdığına dair belge düzenlemekle,
yükümlüdür."" ibaresi yer almakta
benim nasıl bir yol izlemem gerekmekte?
 
Üyeler Görebilir
@B.yalçın
Üstadım merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi sistem üzerinden verilmez. Çevre ve şehircilik il müdürlüğüne yenileme yapmak istediğini anlatan bir dilekçe yazarak başvuru yaparsın.Dilekçe ile beraber ekler var. Anladığım kadarıyla sen tesiste çalışıyorsun. Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesinde 2. bir çevre mühendisine ihtiyaç yoktur. tesisin çevre mühendisi başvuru yapabilir. İl çevre belgeyi düzenleyerek elden firmaya toplama ayırma belgesini veriyor. Sana gerekli çalışmaları göndereyim. Bana mail adresini verir misin?
 
Üyeler Görebilir
Merhaba Arkadaşlar,
Tehlikesiz atık toplama ve ayırma belge yenilemesi yapıcaz tesisimiz toplam alanı 4.289 m^2 alanda yer almaktadır. Tesiste 1.073 m^2 kapalı alan bir bina ile 450 m^2 ikinci bina yer almaktadır. 450 m^2 olan alanı geçici depolama alanı olarak izin alınmış Ambalaj atıkları toplama ve ayırma lisansı alınırken iş akım ve proses özetinde 1.073 m^2 alanda ambalaj atıkları toplama ve ayırma olarak gösterilmiş tehlikesiz atıklar için bir alan gösterilmemiş.yeni yaptığımız iş akım proses özeti içinde belli bir alanı tehlikesiz atıklar için gösterdik fakat il müdürlüğü lisans alındığında gösterilen alanın durumu bozulduğu için 1.073 m^2 lik alanda gösteremicemizi söyledi gösterdiğimizde lisans yenilemeye gidileceğini söyledi.
% Bu durumda yapmamız gereken nedir ?
% Tehlikesiz atık alanını geçici depolama alanına almak istesek bu alanın izni iptal edilir mi ?
% 1.073 m^2 lik alanda tehlikesiz atık alındı yeri gösterilmediğinde ilerleyen zamanlarda bu alan sadece ambalaj atıkları için siz tehlikesiz atık alamazsınız bu alana denilip cezai işleme tabi tutulur mu ?
 
Üyeler Görebilir
Merhabalar, ilçe belediyesi olarak lisanslı bir firma ile sözleşme imzaladık. Sorum şu ilçede çok sayıda toplayıcı var bunların başında Suriyeliler geliyor gelişigüzel bir yere pres makinaları vs. almışlar bu işi bırakmayacaklarını gerekli izinleri alabileceklerini söylüyor yeri kiralayan onları çalıştıran kişi ( Türk ) ile belediye zabıtası görüştü radyasyon eğitimi dahil iş yeri çalıştırma ruhsatı vermek için evrak listesini onlara verdi bunları temin edebilirler mi ? Belediye ile anlaşmalı firma varken belediye onların toplamasına izin verebilir mi ?
 
Üyeler Görebilir
@Serpil Yücel

İzni belediye vermez. Çevre bakanlığının yönetmelikleri doğrultusunda izin alınır. Bahsettiğiniz şey ruhsat ise. Çalışma ruhsatı belediyelerden çok kolay alınıyor. Bazı belediyeler bu gibi iş yerlerine ruhsat vermeden ''ÇED Belgesi'' soruyor bazısını da sizin gibi sormuyor. En hızlı ve etkili yöntem belediyeyi ve diğer yeri BİMER den şikayet edin hemen hoplatırlar....
 
Üyeler Görebilir
İzni belediyenin vermediğini biliyorum. İl müdürlüğüne yazı yazmaları gerektiklerini onlardan izin almalarını söyledim. Ben zaten belediyede çalışıyorum sadece onları da mağdur etmemek ekmeklerinden olmalarına vicdanen rahatlık duymadığım için oluru var mı yada farklı bir çözüm olabilir mi ne yapmam gerek diye buradan sizlere sormak istedim
 
Üyeler Görebilir
Bu sorun hemen her yerde oluyor sadece firma değil toplayıcılar ile de sorun oluyor genelde belediye ile anlaşan firma yüksek gelirli yerleri almaya ulaşır ufak tefek kaçakları önemsemez işine de gelmez yüksek tonajlı yerlerde sorun olduğunda ise zabıta ile bağlantı kurarak sorunu aşmaya çalışır , o süreç öyle gider , siz belediye mühendisi olarak bunun takibini yapamazsınız
 
Üyeler Görebilir
Şöyle bir durum var belediyenin yetkili firma tarafından yerleştirdiği kafeslerin anahtarlarını kırıp bizim kafeslerimizden atıkları alma aşamasına geldiler. Suriyeliler hiç bir şekilde anlamak istemiyorlar zabıtadan falan korkmuyorlar. Belediye bu işi sorumluluk bildiyse hani bu tarz kötü görüntülü dökük araçlarla toplamalarını istemiyorum.
 
Üyeler Görebilir
İş o duruma geldiyse eğer orta yolu bulmak gerekiyor bir şekilde, küçücük delikten kafese girenler bile var o atıkları almak için sonuçta geçim kaynağı ve çoğu toplayıcının kağıt dışında kaybedecek hiçbirşeyi yok.
 
Üst