Toprak kirliliğinin kontrolü ve noktasal kaynaklı kirlenmiş sahalara dair yönetmelik

Üyeler Görebilir
Yönetmeliği okudum, ancak kafama takılan bir konu var. Bu yönetmeliğe tabi olmak için esas, "faaliyette toprak ile temas" mıdır? Yönetmeliğin "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" kısmı " Ek-2, Tablo 2’de yer alan faaliyetleri yürüten mevcut faaliyet sahipleri ile yeni başlayacak faaliyet sahipleri Ek-3’de yer alan Faaliyet Ön Bilgi Formunu Kirlenmiş Sahalar Bilgi Sisteminde doldurarak il müdürlüğüne bildirir." demekte ancak 14 Haziran 2012 PERŞEMBE resmi gazete yayınlayan yeni "Tablo-2" ile neredeyse dahil olmayan faaliyet bırakılmamış. Şimdi tüm bu firmalar bu işlemi mi yapacak? Diyelim tesisimiz tüm faaliyetini geçirimsiz yüzeyde gerçekleştirmekte, Atık Yönetim Planı, Kimyasalların Envanteri, Seveso, Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) gibi gerekli her şeyi yaptı. Beyanlarını düzenli yapmakta ve tesisten kontrolsüz atık çıkmamakta, toprağa atık vermemekteyse. Yine de tablo-2'de olduğu için "Faaliyet ön bilgi formu" doldurmakla yükümlü müdür?

yazmayı unutmuşum "Faaliyet ön bilgi formu düzenleme yükümlülüğü" 8/6/2013 tarihinde yürürlüğe girecek. Yine de yükümlü olup olmama kısmından emin olmak istiyorum.
 
Üyeler Görebilir
arkadaşlar çok acil bana yardımcı olabilir misiniz? Şimdi danışmanı olduğumuz balık tesisi var bu tesis ağ ve ağ ürünleri imalatı,sicim,kınnap,halat veya urgandan (balık ağı,yük boşaltma ağları vb) işlem yapılıyor.nace kodu:139402 diye geçmekte. Şimdi ben bu yönetmeliğe göre hangi nace koduna tabirim. ve nace kodu 032104 olan balık paketleme tesisim var temizlenmiş ve dondurulmuş balık,taze balık ambalajlanması,buz üretimi yapılmakta ayrıca nacekodu 102001 balık tesisim daha var orda da fümeleme fleto dondurulmuş ,taze soğutulmuş balık, buz üretimi yapılmakta.benim bu tesisler bu yönetmeliğe göre hangi sınıfa giriyor ben bu yönetmeliğe tabir miyim yardımcı olabilir misiniz?
 
Üyeler Görebilir
il müdürlüğünden görüştüğüm bir kaç kişiye göre(onlarda emin değil) ve benim mantığıma göre yıllık depolanan en yüksek miktarlar girilecek, yıllık kullanılan miktarlar değil, yani seveso gibi...bu sebeple firmaların çoğu 4. ve 5. bölümleri doldurmayacak. yanılıyor muyum?
 
Üyeler Görebilir
abi sistem tasarlama özürlü bir milletiz

kimyasal katı mesela. online sistem üzerinden sadece m3 giriş yapabiliyorsun. halbuki koy oraya m3 / ton vs seçenekler. değil mi yani.
 
Üyeler Görebilir
@Gülçin Bozkurt
Gülçin Hanım,
Sevesoda anlık maksimum miktar girişleri yapılıyor idi. Bu sistemde ise yıllık kullanım miktarı; her ay 100 kg kullandığınız bir kimyasal var ise yıllık kullanım 1200 kg olacağı için girmelisiniz.
Kolay gelsin.
 
Üyeler Görebilir
@H. Mustafa Pekçetin

Merhaba, il müdürlüğünü arayıp sorduğumda aynen şunları söyledi:
Maddenin yıllık TOPLAM depolama miktarı 1 ton üzerindeyse bu malzemenin maksimum depolanma miktarı alınıp, içerisinde bulunan kimyasalların yüzdesiyle çarpılıp sisteme girilecek.

Örneğin bizim fabrikamızda X maddesi yılda 5 ton depolanmış. En fazla depolanma miktarı ise 1 ton (0.1 m3). bu durumda içerisindeki ksilen miktarı %5 ise 0.1 m3 x 0.05 yapıp sisteme giriyorum.
Umarım doğru anlamışımdır.... o_O
 
Üst