Voc

Üyeler Görebilir
Ucucu yağ asitlerini elde etme yöntemleri veya bunlara başka arıtma yöntemleri uygulamak mümkün mü ?

Üyeler Görebilir
@görkem özçelik VOC , atık gaz giderimi için; özellikle polyester kumaş boyama /baskı yapan firmaların Ram bacalarına takılan Elektrostatik filtreler var. Bunlarla ilgili araştırma yaparsanız Türkiye'de bunu uygulayan tesis ve satış/montaj yapan bir çok firma bulabilirsiniz. Kolay gelsin...

Üyeler Görebilir
@SenayKS sayın senay hanım öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Benim bu soruyu sorma sebebim atıksudaki daha cok zeytin yada peynir altı atıksuyundaki ucucu organik bileşiklerin deneysel yöntemlerle elde etmek yada bunlara etki eden prosesler hakkındaydı :)

Üyeler Görebilir
@görkem özçelik ben bu sıralar polyester boyama kaynaklı VOC ve bahsettiğim sistemler üzerine çalışma ve görüşmeler yaptım, sorunuzu da direkt bu şekilde değerlendirdim :) zeytin ve peynir altı atık suyu konusunda deneyimli birileri vardır umarım sitede, kolay gelsin...

Üyeler Görebilir
Atıksudan VOC giderimini petrol ile kirlenmiş atıksuda uyguladım ancak başka tip bir atıksuda denemedim. Malumunuz VOC çok genel bir tanım ve uçucucuların ortak adı. Uçucunun tipi ve konsantrasyonu arıtma verimi üzerinde muhakkak etkili olacaktır. science directten eski makaleleri taratabilirsiniz.