Yaşam döngüsü - Çevre boyut analizi

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba,

14001:2015 denetimi için çevre boyutları listesi hazırladım fakat standartta geçen yaşam döngüsünün analize dahil edilmesi kısmını anlayamıyorum. elinde örnek analizi olup benimle paylaşabilecek var mı? yada konuyu anlayabileceğim standart harici bir dökümana sahip olan iletebilirse çok sevinirim.

teşekkürler

Üyeler Görebilir
@Kevser OLGUN

Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Risk ve fırsatlar tablosunun çevre boyutları tablosundan ayrı yapılması isteniyor çünkü risk ve fırsatlar yalnızca çevre boyutları kaynaklı olmuyor.

Üyeler Görebilir
@jn6zo
Merhabalar,

Çevre boyutları tablosundaki puanla (örn: olasılık*etki=risk derecesi), risk ve fırsatlar tablosundaki puanı aynı oluşturabilirmiyim ve aynı prosedürü kullanabilirmiyim?

Üyeler Görebilir
@neşe çtkgl
bende bunun cevabını merak ediyorum.

Çevre Risk değerlendirmesi yapan var mıdır ?

Birde yaşam döngüsü örneği var mıdır ?

Üyeler Görebilir
Aynı prosedür olsa da risk ve fırsatların yöntemi ayrıca belirtilmelidir. Bir faaliyetin çevreye olan etkileri çevre boyut analizinde değerlendirilir. Risk ve fırsatlarda ise bir faaliyetin kuruluşa etkisinin ne olacağı değerlendirilmelidir. Örnek paylaşıyorum. Fikir vermesi için bazı maddeleri bıraktım. Formatı kendim oluşturdum önerileriniz olursa sevinirim.
@Fundagül Ergüven @neşe çtkgl

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
maden sektörü için hazırlanmış örnek yaşam döngüsü olan arkadasımız varmı? paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

Üyeler Görebilir
Merhaba,
Geçen sene geçirdiğimiz denetim sonrası,
Risk ve Fırsatlar
Yaşam Döngüsü konularında eksiklik yazıldı. Bu sene denetimde kontrol edilecek. Daha önce paylaşmış olduğunuz dosyayı iletmeniz mümkün mü?

Üyeler Görebilir
Fatih Bey Merhaba,

Çevre risk ve fırsatlar ile ilgili elinizde örnek dökümün var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba bir fikir almak istiyorum. Denetimde dış çevre analizinin tekrar değerlendirilmesi istenmiş, ekteki şekilde düzenleyerek risk ve fırsatları aldım.
Elinizde başka örnekler mevcut mu?

Ekli dosyalar