Yeni Yönetmelik Yayımlandı...

Üyeler Görebilir
Çevre görevlisi belgesi Çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesi olmuş. Birde eğitim kısmında birşey dikkatimi çekti. ''işletme çalışanlarının ve sorumlularının en az yüzde 60’ına eğitim vererek eğitime katılım tutanaklarını düzenlemek. ''

Üyeler Görebilir
(3) Çevre danışmanlık firmalarının mükellefiyetleri şunlardır:

c)
Koordinatörlerin en fazla sekiz puana eşdeğer işletmeye çevre yönetimi hizmeti vermesini sağlamak.

e) Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ek-1 listesine giren işletmelere çevre yönetimi hizmeti verecek çevre görevlisi veya çevre mühendisinin en az üç yıl ve üzeri mesleki tecrübeyi haiz olmasını sağlamak.

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Anladığım kadarıyla Çevre Görevlisi belgesinin adı Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi olarak değişmiş. Fakat bu yönetmelikte bu belge ile ilgili herşey yazıyor da belgenin geçerlilik süresinin ne kadar olduğunu sanki göremedim. Yanılıyor muyum? Bu belge 5 yıl mı, 3 yıl mı?

Üyeler Görebilir
Bir sonraki yönetmelik değişikliğinde de şu para olayını kaldırtabilsek sadece çevre mühendisliği diploması yeterli olsa artık.

Üyeler Görebilir
Yeterlik belgesi başvuru şartları

MADDE 6 –
(1) Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi;

a) Üniversitelerin çevre mühendisliği bölümü mezunlarına ve çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir.

Üyeler Görebilir
e) Çevre mühendisi: Faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan veya neden olabilecek, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren düzenlemeler uyarınca denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemelere uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, çevre yönetimi hizmeti yeterlik belgesine sahip çevre mühendislerini?

Üyeler Görebilir
Tuğba Hanım teşekkürler, ben aşağılarda aramıştım hemen hızlıca. Gözümden kaçmış.
[automerge]1564467540[/automerge]
Evet ama para da isteniyor. Ücreti ne kadar peki? O nerede yazıyor?

Üyeler Görebilir
Yönetmelik kapsamında Çevre Mühendislerin sadece yararına eğitim katılım şartı ve sınavı kaldırıldı. Her hali karda çevre görevlisi belgesi almak ve çevre görevlisi belgesi ücretini her türlü yatıracağız.

Bu yönetmelik kapsamında olan koordinatlar yararına olmuştur. Koordinatörler en fazla 8 puanlık tesis alacaklar.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhaba,
Yeni yönetmeliliğin Madde 7 c ve ç bentlerine göre İç Tetkik ve Eğitimi yılda 2 kere mi yapmamız gerekecek?