• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanında Ambalaj Türleri

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Ambalaj bilindiği gibi bir malzemeyi koruyan maddedir. Ancak malzemeyi tek başına sarmıyorsa bu ambalaj mıdır? Aşağıda bir firmadan aldığım bilgiler vardır. Hangileri ambalaj bilgi sistemine girilir hangisi girilmez sizce?

- Palet
- Çember kompozit şerit
- Koli bantı
- Karton köşebant
- Karton ondüla rulo
- Çember spiral toka
- Köşe koruyucu plastik sadece ürünün köşelerine
 
@sagapoo
Koli bandi beyan edilmeyecek.
 
nilay deliciÜstad Merhaba,

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yapışkan etiketlerle ilgili aşağıda yer alan bilgi yer almaktadır. Etiketler ambalaj sayıldığı için ek-5B2 kapsamında gönderdiğiniz ürünlere istinaden beyan yapılmasında fayda vardır. Piyasaya süren beyanında Ek-5B1 kapsamında bazı firmalar etiket ve koli bandını beyan etmiyorlar ve kg bazında miktar düşük olduğu için ihmal ediyorlardı. Siz yine bağlı bulunduğunuz il çevreye görüş sormakta fayda vardır. :)

1615715312492.png
 
Önceki cevapları görüntüle…
nilay deliciÜstad şu şekilde örnek vereyim; elyaf üretimi yaptınız ve bu elyafı naylon bir malzeme ile ambalajlayarak üzerine etiket yapıştırdınız. O zaman ek-5B1 beyanı yaparsınız. Ancak portland çimento ürettiniz ve torba ile ambalajladınız. Torbanın üzerine ise etiket yapıştırdınız. O zaman ek-5B2 beyanı yapılması gerekir.
 
Olgaç Sürmelihindi@Olgaç Sürmelihindi Ek 5 B2 kapsamında piyasaya sürülen malzemelerin ikincil ambalajı da (örneğin strech film) ya da nakliye ambalajı olan paletler de sanırım yine Ek 5 B2 kapsamında bildirilmeliydi bu durumda. Bu sene için bildirimleri o şekilde yapabilrim ancak çalıştığım firmada benden önce de Ek 5 B2 kapsamında piyasaya sürülen kimyasalların strech film ve paletleri Ek 5 B1 kapsamında bildirilmişti ve ben de öyle devam ettim. Şimdi geçmişe dönük kayıtları düzeltmem çok zor. Geçmişe dönük kayıtları düzeltmesem bu kez de yeni kayıtlar için Ek 5 B2 de dönem başı stok olmadığı halde stok oluşacak. Nasıl bir yöntem uygulamam daha doğru olur.
 
Üst