• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık kodu

GüldenASLAN

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2016
Firma
-
Arkadaşlar aranızda daha önce bir atığın kodunun belirlenmesi için Bakanlık'a görüş soran oldu mu? Atık özelliklerinden kısaca bahsetmem yeterli midir?
 
@Gamze Y
Onlar yanlış biliyor bu bizim suçumuz değil bu onların suçu;) candan ercetinden kisa bir nakarat dinledik. Belgesi olsun ama iste bazen diyorlar.:) ben az soylim sen cok anla
 
Boş kimyasal, yağ varillerini veya plastik bidonları (özellikle tekstil firmalarında çok çıkıyor) 150110 kodu ile lisanslı geri dönüşüm tesislerine verebilirsiniz. Miktar olarak çok çıkıyorsa karşılığında ücret bile alabilirsiniz. Sadece 150110 kodu için lisans alan firmalar mevcut. Bildiğim firmalar: Can Varil, Çiçek Katı Atık, Dedeoğlu Hurda, Pay Plastik, Önder Varil vb. firmalar mevcut. Bulunduğunuz şehirle ilgili ÇŞB sitesinden izin-lisans ya da GFB sahibi tesisleri aratabilirsiniz.
 
teşekkürler arkadaşlar herkes yardımcı olmaya çalışmış. benim aklıma takılan tek konu şu oldu ben tehlikeli atıkları verirken bertarafçı firmalara bir bedel ödüyorum bertaraf bedeli mesela üstübü, filtre vb.. konu varil olduğunda işler değişiyor mu yani bu geri dönüşüme dolayısıyla da bedel talep edebileceğim anlamına mı geliyor. ben tehlikeli atık olduğu için para ödeyerek tesisten uzaklaştırmam gerektiğini düşünmüştüm.
 
@sdagtekin kısacası şu , eğer siz atıkları tehlıkelı atık olarak cıkarırsanız ücret ödeyerek gönderırsınız bertarafı ıcın ama eger sız onları plastık varılmıs gıbı gonderırsenız o zaman satısını yaparsınız kg basına veya ortalama bır fıyatla satarsınız. sıze yakın lısanslı bır fırma var ıse onlarla gorusun plastık varılımız var dıye . zaten gelıp baktıklarında netlık kazanır olayıınız. buyuk ıhtımalle satarsınız plastık varıl olarak. tehlıkesız ıbaresı kullanmazsanz eger .
 
@mahsunGS @sdagtekin atığın tehlikesiz olması diye bir kural yok. Tehlikeli kimyasal, yağ boş varil ve bidonlarını 150110 atık kodu ile UATF düzenleyerek lisanslı tesislere miktarı çok çıkıyor ise aylık 100 adet vb. karşılığında ücret alarak verebilirsiniz. Miktarları az ise ücretsiz ve nakliye bedeli ödemeden verin. Sonuçta bertaraf ücreti ödemeden vermiş oluyorsunuz.
 
@oknt evet okan bey haklısınız. çok önemlı bır konuya degendınızı kesinlikle. "tehlikeli atık" olduğu için bunun oluşmasına sebep olanı da "atık üreticisi" olarak tanımlamak yanlış olmaz sanırım. şimdi yasa gereği sorum şu ; ben tehlikeli atık üreticisiysem eğer benim yükümlülüklerim neler ? tehlikeli atığımın bertarafını nasıl sağlarım? olur. şimdi yasa gereği ben oluşturmuş olduğum atığın bertarafına kadar sorumluyum. peki tehlikeli atık bertarafından sorumluysam bide benim bunun nakliyesini sağlamam lazım . ha benim kendi lisanslı aracım yoksa bertarafı için vereceğim tesisten araç isteyebilirim. adamlar bertaraf maliyetine ek olarak bide nakliye istemelerini beklerim. sizin dediğiniz gibi ücretsiz alan vardır veya para vererek o atığı alan vardır. ama yönetmelikler gereği normal bir "tehlikeli atık" bertaraf sağlanırken yükümlülükler "atık üreticisine" ait olduğu için harcamalardan da atık üreticisinin sorumlu olduğunu düşünüyorum ki düşünmekle kalmıyorum sorumludur diyorum. size haklısınız demiştim ama eğer geri dönüşüm firması ücret ödeyerek alıyorsa bu çok iyi bir şey atık üreticisi için. beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
 
Merhaba Arkadaşlar ,
Tehlikesiz Atık Geri Kazanımı yapan bir firmamın ön arıtmasından kaynaklanan arıtma çamurlarını göndermem gerekiyor.Belirlediğim Atık kodu konusunda emin değilim. Firmamda plastik yıkama işlemi yapılıyor.Yıkama işleminde su ön arıtma işlemine tabii tutularak sisteme geri veriliyor ,bu bahsettiğim ön arıtmadan kaynaklı çamurlar oluşmaktadır.
07 02 atık kodu grubunda 07 02 12 olarak düşündüm ama sizinde fikrinizi almak istiyorum.
 
Eğer tehlikeli atıkla kontamine olmuş bir atığınız varsa bunu lisanslı firmaya vermek zorundasınız. Bu atık için size para ödenme olasılığı çok az ama UATF kesildikten sonra da kimse karışmaz. Ayrıca kontamine atığı TAT firması almaz almaması lazım.
 
@Burcuoztufekci

Yıkanan plastik atık plastik ise çıkan çamurun kodu kimyasal işlem uygulanıyor ise 19 02 05 ( tehlikeli madde içerir), Kimyasal kullanılmıyor ise tehlikesiz çamur olan 19 02 06 dır.

İyi Çalışmalar diliyorum.
 
Üst