• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Sistemde aşırı yoğunluk olduğundan dolayı girişlerde sorun yaşanmakta, sms bildirimi gelmemektedir. Sisteme girip eğitimlere başladığımızda videolarda tamamlanma sorunu bulunmaktadır. Özellikle videonun tamamını izledim, aralarda basit toplama, çarpma soruları sorarak cevaplara göre videolar ilerliyor. Videoyu tamamladım fakat sonraki bölüme geçiş yapmadı.
 
kaydımı olup eğitimimi tamamlayıp sınava girip belgemi almasam hakkım yanacak mı. yönetmelik 2022 de aktif olacak. her sene en az 1 kere eğitim açıldığını düşünürsek bu belgeyi şu an almanın bi luzumu yok ki
 
Eğitimi tamamlamama rağmen tamamlanmadı olarak SMS geldi. Size de böyle bir bilgi geldi mi?
[automerge]1607598047[/automerge]
Eğitimi tamamlamama rağmen tamamlanmadı olarak SMS geldi. Size de böyle bir bilgi geldi mi?
 
Arkadaşlar Merhaba,

Geri devirli bir arıtma tesisinde herhangi bir deşarj durumu yoksa 1000 metreküp kimyasal kullanımı da varsa sizce B sınıfı Arıtmalara girer mi bu tesis?
 
Herkese Merhaba ,

Bilindiği üzere 19-20 . 12 2020 tarihlerinde AAT Sorumlusu D ve C grubu sınavları yapıldı.
Ancak mevcut sınavlarda mağduriyet yaşayan birçok arkadaşımız oldu.
Bu kapsamda İstanbul Çorlu whatsapp grubuna Sayın Demet Yarşı hanımın ilettiği mesaja istinaden Çevre Mühendisleri Odası tarafından konu ile ilgili dava açıldığı (geçtiğimiz hafta ) bilgisi geldi.

Dava dosyasında kullanılmak üzere arkadaşlarımızın ( özellikle mağduriyet yaşayan ) ÇMO Ankara tarafından iletilen aategitim@cmo.org.tr mail adresine sıkıntılarını ve mevcutsa ekran görüntülerini ileterek birlikte olduğumuzu , mesleğimiz için her türlü desteğimizi vereceğimizi göstermek istiyoruz . ÇMO tarafından yapılan bu hamleye desteklerimizi sunarak ve ÇMO ile birlikte hareket ederek konu ile ilgili çok güzel sonuçların doğacağı konusunda inancımız tam :)

Kişisel bilgilerinizin paylaşılmasını istemiyorsanız mailde belirtmenizi rica ediyorum.
Mevcut durumla ilgili sıkıntı yaşayan arkadaşlarımızın konuya ilgili olup birkaç dakika ayırarak maillerini iletmesi gerçekten çok yararlı olacaktır.

Konu : AAT Eğitiminde yaşanılan sıkıntılar be mevcut duruma istinaden eğitime karşı açılan dava hk.

Mail : Tüm Türkiye için ortak mail adresi açıldı. Tüm sikayet, sorun bildir vs buraya iletilmesi gerekmektedir.

Mail adresi : aategitim@cmo.org.tr

1608542188553.png
 
Herkese iyi çalışmalar B sınıfı tesis sorumlusu sınavı tarihi nedir acaba? Bazı yerlerde 26 Aralık yazıyor. Gelen mesajda ise 24 Aralık diye yazılmış
 
Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Sınavları tüm gruplar için tamamlanmış olup sınav sonuçları ve itirazlar değerlendirme aşamasındadır.

Değerlendirme aşamaları tamamlandıktan sonra sınav sonuçları ve sınav ile ilgili istatistiki bilgiler ue.csb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

Soru, istek ve şikayetleriniz için "uzaktanegitim@csb.gov.tr"
(Covid19 salgınından dolayı esnek çalışma programı uygulanmakta bu sebeple tüm konularda eposta kullanmanız rica olunur)



Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı
 
Sınava giren arkadaşlara, emek eden, emeği zayi olan, tüm ay , stresle çalışıp didinen ve nihayetinde hezimete uğrayan tüm meslektaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Bir kere daha ( bence) bizi anlamayan idarecilerin kendi kendilerine aldıkları ve uyguladıkları kararlar sonrası, yine üzgün ve mutsuzum. Kendi adıma yaklalık 1 ayda toplamda 1276 sayfa dökümanı 12 sene sonra çalışmam, her bir spesifik kelimeyi bile öğrenmem istendi. İşimden muaf olmadığım için tüm gün 8-18 çalışıp , eve gidince de bir anne ve eş olarak sorunluluklarımı yapıp, bu sınavı geçmem beklendi. Bence gerçekten çok büyük bir haksızlık. Seneye bu sınava girecek olan arkadaşların elinde videoları, dökümanları olucak. Çalışmak için önlerinde koca bir yıl olucak. Ama biz, ailemizle geçireceğimiz zamanlardan çalınmış bir ayımızın boşa gittiğini göreceğiz. Meslek odalarının haklı sesimizi, idarecilere duyurmasını , hukukun bizi anlamasını, eğitimin baki kalıp , daha gelişmiş ve özenli hazırlanmış hallerinin yapılmasını ama SINAVLARIN İPTALİNİ canı gönülden istiyorum.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
FkkkkkkkSınavın en baştan yapılmaya karar verilmesi zaten haksızlıktı. Çalışıp kazananların da aynı şekilde, böyle bir sınav zorunluluğuna tabi tutulması da hataydı bence. İnş müh, makine müh, yada başka herhangi bir meslek dalına, okulda öğrenmiş olacağı bilgileri için, bu mesleği halihazırda yapıyorken, sınav zorunluluğu geliyor mu ? Bir doktora, siz artık şu şu sınava girip kazanacaksınız, yoksa hastalara bakamazsınız deniyor mu ? Bizi girdiğimiz sınavlar ile değil, İŞLETEMEDİĞİMİZ, CEZAİ İŞLEM UYGULANAN tesislerin sayıları ve yaptırımlarına göre görevlendirme yapsınlar, yada hak mahrumiyeti versinler o zaman. O videolarda bize AAT işletme anlatan meslektaşlarımız da girdi sınava. Ya onlar da kazanamasa mesela.. O zaman da artık bu işi yapamazsınız diyebilecek miyiz onlara da. Eğitim tabiki yapılmalı, gelişen teknolojiler, bilgiler paylaşılmalı, desteklenmeli, hatta eğitim sahada olmalı, görerek , artıma kokusunu çekerek olmalı. AMA SINAV İLE DEĞİL. BİZİ DENEYİMLERİMİZ İLE ÖLÇMELİLER
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
FkkkkkkkBizim mezun olduğumuz yıllarda, tüm derslerimize Prof. lar gelirdi. Laboratuvarda gerçekten çok iyi imkanlarda dersler aldık. Eskiler , o anlamda şimdikilerden daha şanslı. 60 geçer vardı, büt yaz okulu yoktu. Şimdilerde geçer notlar 30 olmuş. Yanımızda Çevre Müh diploması almış arkadaşlar, daha ellerine portatif PH metre, oksijenmetre almadan, okumasını bile yapmayı bilmeden geliyorlar. Üniler bence sadece diploma basan yerler oldular neredeyse. E böyle olunca da , sahadaki eğitimsiz , teknik olarak yetersiz çevre müh. sorunun kaynağı gibi oldu. Türkiye, çalıştırılamayan , işletilemeyen, arıtma tesisleri cenneti oldu. Bakanlık, bunun sebebinin uzman çevre mühendisi yetersizliği olduğunu sanıyor galiba. Eğitim ve sınav düzenlenmesinin sebebi bu bence. Asıl sebep aslında, tamamen ekonomik. Yedek pompası olmayan, mekanik bakımları, tamirleri için para harcanmak istenmeyen, yeterli kimyasal madde temin edilmeyen bir endüstiyel AAT yönetim tarzı oluşmaya başladı. Arıtmaya harcanan para ölü yatırım çünkü. Çalışmayan arıtma tesislerinin sorumlusu çevre mühendisleri değildir. Evet özelikle yeni mezunlarda teknik altyapı zayıf. kabul. Ama bu kötüleşen çevresel yapının sebebi, eğitim eksikliği değil, ekonomik buhrandır. Sanayici ne zaman ki, arıtma tesisini yük olarak değil, zincirin bir halkası olarak görür, o zaman bu ülkede , birşeyler iyiye doğru değişir. Hem mesleki, hem de çevresel anlamda..
 
Demet Akman1 sene 2 sene iş aramakla zaman geçirdik malesef.Çevre Mühendislerinin bazıları başka mesleklere yöneldi 1 sene stajyerlik olmalı ama öyle bizim yaptığımız 30 günlük kendi başına bilinçsizce bulduğumuz staj gibi olmamalı.Kim hangi alanda ilerlemek istiyorsa olmak istediği yer neresi ise ona uygun bir staj yoksa boşta kalmamak için bir yer olmamalı.
 
Üst