• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi/Çevre Görevlisi Eğiticisi Eğitimine İlişkin Bilgiler

Tarık Can

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Aralık 2008
Şehir
Manisa
Firma
Cançed Çevre Danışmanlık ve Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti.
Evet meslektaşlarım, bugün çdy yönetmelik değşikliği yapıldı. Veee bizleri biraz olsun sevindiren yönetmelikten artık hiçbir umudumuz kalmadı. Resmen(!) tamamen(!) ÇEVRE MÜHENDİSİ ibaresini sildiler. Diğer bölümlerle bizi eşdeğer tuttular. Birlik olup buna itiraz etmemiz gerekir. Bunu imza toplayıp imzalarla birlikte dilekçeyle bakanlığa sunma gibi vs. şeyler olabilir. Görüşlere açığız. Kısa bir sitemden sonra geleyim İLANINIM ASIL KONUSUNA; ÇDY kapsamında 2009 Yılı Çevre Görevlisi/Çevre Görevlisi Eğiticisi Eğitimine İlişkin Bilgiler bakanlığımız sitesinde ilan edildi. Ben de burdan sizlere haber edeyim dedim.

Eklerden hepsine ulaşabilirsiniz.

Herkese kolay gelsin, iyi çalışmalar...
 

Ekli dosyalar

  • 2009 çgeduyuru.doc
    36 KB · Görüntüleme: 136
Arkadaşlar bu eğitime gidenler vardır aramızda. Çıkan soruları bulabileceğimiz bir yer yok mu ? Başarı düzeyinin çok yüksek olmadığını duymuştum :S
 
13 Aralık 2009 sorularına ekten ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • sorular-A.pdf
    541.1 KB · Görüntüleme: 47
  • sorular-B.pdf
    541.8 KB · Görüntüleme: 25
  • sonuc-duzeltme.pdf
    80.7 KB · Görüntüleme: 31
Fatih bey teşekkürler.
Soruları inceleme fırsatı bulan arkadaşlara ne düşündüklerini sormak istiyorum açıkçası. Benim düşüncem mi bu bilmiyorum ama oldukça uç ve "cevaplayamayın" mesajı ileten sorular bence bir çoğu.
 
Kesinlikle haklısınız birçok kişi aynı şekilde düşünüyor hatta başarısızlığın sebebinide çokta bizimle ilgili olmayan sorulara bağlıyorlar..
 
Eğitime katılan insnalardan aldığım duyuma göre slaytları ezberle bir güzel sınav gir 100 al çık modunda bir eğitim ve sınavmış. Mühendislik becerisini ne kadar test ettiği hele çevre görevlisinde olması gereken bilgi, deneyim ve beceriyi ne kadar ölçücek nitelikte sorular olduğu cidden tartışılır ne yazık ki.
 
Arkadaşlar sınav sonuçları bugün açıklandı. Katılan arkadaşların yorumları nasıl ? Ayrıca sorulara itiraz etmemiz için nereyle iletişime geçeceğiz ? Bilen var mı ?
 
Bu konuyla ilgili tekrar mesaj atmak istedim. Arkadaşlar, sınava giren veya girmeyen meslektaşlarım ve meslektaş adaylarım. Sizlerden ricam soruları incelemeniz ve hatalı gördüğünüz sorular için bir kamuoyu oluşturmamız. Odaya henüz üye değilim açıkçası ama üye olan arkadaşlar acaba öğrenebilirler mi ? Oda bununla ilgili bir faaliyet yapıyor mu ? Hatalı sorular için bir destekleri var mı ? Bu tür şeyler destek ile olacak şeyler. Oda yetkilileri ve daimi üyeleri vardır aramızda.
 
ben eğitimine de sınavına da karşıyım zaten devlet kadrosunda bakanlıkta il müdürlüklerinde çalışacak çevre mühendisleri kpss ve kpds ye giriyorlar. bence bakanlık bu tutumundan vazgeçmeli. öğretmenler mezun olduktan sonra herhangi bir eğitime tutuluyor mu sınava girip kazanırlarsa ataması yapılıyor. eczacılar inş. müh. bilg. müh. ve nice mühendisliklerden mezun arkadaşlarımızdan hangileri üniv.dışında eğitime tabi tutuluyor da bize zorunlu tutuyorlar anlamış değilim ama bakanlık haklı ne yapsa yeridir iyi oluyor haktır biz pasif çevre mühendislerine. iş hayatından parasız kalmaktan iş bulamamaktan korkuyoruz. çünkü çevremizde daha bölümümüzle ilgili 2 yıllık mı 4 yıllık mı siz ağaç dikiyorsunuz park bahçelerle ilgileniyorsunuz değil mi? gibi tartışmalar hala sürdükçe mezun olan arkadaşlarımız iş bulamadıkça kpss yi kazanamadıkça okullarda verilen eğitimlerin kalitesi her geçen gün düştükçe kendimizi vasıfsız bir işçiden farksız gördükçe ne olursa olsun yeter ki iş olsun deyip asgari ücrete çalıştıkça!!!!!!!!!!!!! arkadaşlar bir çevre mühendisinin asgari ücret tarifesi 1500 TL den başlıyor. lütfen kendinize saygınız yok bari mesleğinize saygınız olsun vasıfsız işçiler bile 750 TL yi ellerinin tersiyle iterken siz neden bu ücretleri kabul ediyorsunuz anlayamıyorum üniversitede okurken ailelerimiz bile bize bu paralardan daha çok gönderiyorlardı herneyse uzun lafın kısası bakanlık tepemize binecek ve bizler de sessiz kalacağız.
 
Slm Çiğdem Hanım;

Size gönülden katılıyorum...Bir de neye kızıyorum ben biliyor musunuz tecrübelerinden örnek almaya çalıştığımız bu mesleğe yıllarını vermiş abi ablalarımızın bu konudaki tepkilerine "zamanında biz de karın tokluguna çalıştık (sizin bizden ne farkınız var ki) ya da asgari ücret tarifesini 1500 tl olması gerektiğini savunan insanlar kendi şirketlerini kurduklarında 750 tl'den fazlasını vermem diyip çıkıyor o zaman diyorum bu ne tezatlık, bu ne dengesizliktir yaw...
 
slmbu çevre görevlisi eğitimi için 2 yıl tecrübe olayı doğrumu ve bu ne zaman düzenleniyor kasım mı ocak mı şubat mı ona göre askere gidecemde :) bide bunun için 2 milyar para veriyomuşuz doğrumudur ?
 
Çevre görevlisi olmak için 2 yıl çalışmış olmak gerekmiyor. Çevre danışmanlık firmalarında çalışmak için gerekiyor. Şuanda durum bu şekilde yanlış bilmiyorsam..
 
Şu anki yönetmelikte 2 yıllık tecrübe var. Kısmetse yeni çıkacak olanda kalkmasını umuyorum. Ancak bu tecrübe şartı Çevre Görevlileri için değil, sadece Çevre Denetimi Üzerine danışmanlık yapan Çevre Görevlileri için isteniyor. Normal tesislerde ve çeşitli şirketlerde bireysel olarak çalışacak Çevre Görevlileri için bu şart istenmiyor.
Eğitimlerin kaldırılması plânlanıyor, o yüzden şu an bir eğitim yok bildiğim kadarıyla.
 
Çiğdem hanıma katılıyorum ama yeni mezunlar için çevre mühendisi olarak çalışmak çooook zor. Ücretlerden mi şikayetçi olayım, vurdum duymaz meslektaşlarımdan mı, çevre orman bakanlığından çıkan saçma sapan çevre görevlisi eğitimlerine mi? Diplomayı aldık almasına ama kaç senedir işsizim, sürekli anneme-babama karşı boynu bükük dolaşmaktan bıktım, etraftaki "kaldırım mühendisi" ifadelerinden, alaycı bakışlardan sıkıldım.

Mühendislik, kendini geliştirmektir ama para olmayınca nasıl kursa gideceksiniz? Para için iş lazım. Bulduk işi diyelim; hem de mühendis olarak. Aylık 750 +sgk ise ne ala! Afedersiniz eşek yüküyle iş yapıp aynı büroda çalışan sekreterden daha az maaş alacağız. Bugün bir mühendis ehliyetsiz, yabancı dilsiz, tecrübesiz, sertifikasız, kurssuz vs işe alınmıyor. Ama şu saydıklarımın haricindeki vasıfsız lise mezunu adamlar işe alınıyor ve bizden fazla kazanıyor.

Tüm olumsuzlukları geçip konuya devam ediyorum: Parayı da bulduk. Yalnız esnek çalışma saatleri, hafta sonu-resmi-dini vs tatil olmaksızın hangi ara zaman ayırıp da kursa gideceğiz peki? Bizde insanız, bizim de ailemiz var Kız/erkek arkadaşımız olmasa bile anne-babamız, kardeşlerimiz var. Asgari 1500 diyorsunuz ama 750'nin kat kat altında çalışacak, "ne iş olursa yaparım abi"ci, mühendislikte okuduğu senelerini, ÖSS'de ve üniversitede harcadığı emeklerini tek kalemde silecek insanlar var etrafımızda. (Tabi ondan sonra da şikayet edecekler: çevre mühendsliği amelelik, maaşımız yatmıyor, az alıyoruz, çok iş yapıyoruz... vs vs)
 
Üst