• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Endüstriyel atık yönetim planı hazırlanması

Y.Yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2012
Arkadaşlar endüstriyel atık yönetim planı nasıl hazırlanır? Mesala 2014-2015-2016 yılı atık miktarlarını nasıl hesaplarız? bunlar tahmini değer mi oluyor yoksa referans aldığımız noktalar oluyor mu?
 
@Batuhan Aşcı


Aynen... Deli oluyorum deli. :) Bize o sayfaların hepsini firma yetkilisine kaşe ve imza onayı yaptırdılar. İSG sözleşmesi, yapı taahhütnamesi de dahil :S
 
26927 sayılı AYGEİAY ve Endüstriyel Atık Yönetim Planı (3 yılllık) ve Tıbbi Atık Yönetmeliği gereğince Ünite içi atık yönetim planı (yıllık) çevre şehirciliğe sunulacak ve bir de her yıl Martın sonuna kadar bir önceki yılın Tehlikeli Atık Beyanı yapılacak. Başka bu kapsamda bildirim ya da beyan var mı arkadaşlar sağlık tesislerinde?
 
merhabalar arkadaşlar ben meslekte daha 2 aylığım bu yüzden tecrübem çok az ben tehlikesiz atık toplama ayırma tesisinde çalışıyorum endüstiriyel atık yönetim planı hazırlamam gerek hangi yolları izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
 
öncelikle tesis prosesini baştan aaşağı içinden dışına neler var neler yok nerde ne oluyor hepsini ögreneceksin.

sonra adım adım tek tek üniteleri ele alıp oluşan katı sıvı tüm atıkları değerlendireceksin. ( türleri, kodları, geri dönüşüm mü-bertaraf mı )

ve bakanlık formatına dökeceksin tüm bunları
 
Şu sözleşme işini anlamıyorum arkadaş, ben en uygun fiyatı veren firma ile çalışırım, niye firma ile sözleşme imzalayıp kendimi bağlayım.
 
merhaba arkadaşlar,

bursa il çevre müdürlüğüne endüstriyel atık yönetim planı sunduk, eklerde eksiklik görüldü ve yeniden istenildi. genel yerleşim planı ölçekli istendi ve tehlikeli atık sahası ve çevresi için ölçekli yerleşim planı tekrar istendi. biz maden zenginleştirme tesisi için ocak haritası üzerine bütün işlemeleri yaptık tehlikeli atık sahası, şantiyeler, tesis, yatakhaneler vb. ve ölçek ekledik. kabul etmediler siz bu şekilde bir durumla karşılaştınız mı? nasıl bir şey isteniliyor madencilik faaliyetleri için. ben yetkiliye ulaşamadım çünkü.
 
Biz atık sahasını genel yerleşim planından ayrı şekilde ölçekli çiziyoruz ve genel yerleşim planını da dediğiniz gibi tüm bölümler ve atık sahasını da ekleyip ölçekli halde genelde A3 boyutunda sunuyoruz, bu şekilde onay almış tesislerim var, direkt ilgilenen yetkiliyle görüşme şansınız olursa daha kesin ve olumlu sonuç alabilirsiniz.
 
Arkadaşlar daha önce salça firması için atık yönetim planı hazırlaya var mı?
 
Üst