• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tabs

@M. Cahit
cahit abı aynı sorunu bende yaşıyorum kütle denge balansına girdiğimde firma kayıtlarınız bulunamadı diyor ayrıca atık beyan formunda nace kodunu doldurup bos beyan vermelıymısız bu dogrumu?
 
@Mahmut Cimşit
Tesisimde oluşan kontamine atığımın coğunluğunu 2013 yılı itibariyle gönderdim fakat depolama alanımda bir miktar kaldı onun da gectiğimiz hafta içerside gönderdim yani bertaraf yapmam durumunda da bu atık 2013 yılından kaldığı için stok olarak beyan etmem gerekiyor, doğru mudur ?
 
Tamam. Sorun yok. Sisteme giriş yaptım. Java ile ilgili bir problem di sanırım. explorerdan girdim ve oldu.

teşekürler MCahit.

Arkadaşlar öncelikle iyi haftalarla işe başlamak dileğiyle hepinizi selamlarımı iletiyorum.
Şimdi tesislerin Tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırmaları zorunlu mudur? Yaptıranlar var mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılarımla
 
Tehlikeli atık geçici depolama sahası olanlar yaptırmak zorunda.yanı ayda 1000 kg dan fazla atığı çıkanlar..Tehlikeli atık geçici depolama izni alınması için İl Müdürlüklerinden isteniyor.
 
@Kaan Kurt
Bizim atığımız ayda 1000 kg dan az olmasına rağmen il çevre Endüstiryel atık yön planı onayında istedi , bilgilerinize
 
@Gülin Çağlıyan
İlginç.Bende endüstriyel atık yönetim planı hazırladım ama 1000 kg altında olanlar için istemediler.ilden ile değişiklik gösteriyor demek ki.
 
Benim bildiğim atık yönetim planının hazırlanmasında atık kg şartı yok. Kg sınırına göre atık yönetim planı hazırlanıp hazırlanmayacağı bilgisine baktığım yönetmeliklerde ve google sonuçlarında rastlamadım. Nerede yazıyor onun bir bilgisini verebilir misiniz rica etsem?
 
Miktarı sadece depolama izni açısından önemli, tehlikeli atık deposu olan her yer için mali sorumluluk sigortası zorunluluk, miktar sadece yapılacak olan sigortanın bedelini değiştiriyor.
 
Arkadaşlar, atık beyanlarını yaparken, sistem üzerinde çıkan ve bizim gönderdiğimiz bütün atıkları yazdık mesela ÖTL, bitkisel yağ. bunlar yıldız ile işaretli ve tehlikeli değil yönetmeliğe göre ama sistemde göründüğü için onlarında beyanını yaptım, böyle olunca atık 1000kg den fazla olmuş oluyor eğer yazöazsam geçmiyor, bunları yazmak beni sorumluluklara(valilik geçici depolama izni almak gibi) mı iter sizce,,
 
@Melih Coşar
Dediğim yanlış anlaşıldı herhalde.1000 kg üstünde atık oluşan tesislerde tehlikeli atık geçici depolama izni alınması gerekmekte,bunun için tehlikeli atık sahası oluşturulması,fizikin şartların sağlanması,yapı ile ilgili yapı kullanım izin belgesi ya da gerek olmadığına dair kurum yazısı ve tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yaptırılması gerekmektedir.
Endüstriyel atık yönetim planının eklerinde bir çok belge istiyorlar bunlardan biri de tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası fakat 1000 kg altında atık oluşan tesislerin yaptırmasına gerek yoktur.
Atık Yönetimi Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelik Ek-IV Atık Listesinde (A) ve (M) koduyla belirtilen atıkları, geçici ve ara depolanması, taşınması, geri kazanımı, yeniden kullanılması ve bertarafı faaliyetlerinde bulunan gerçek ve tüzel kişilerce, Tehlikeli Atık Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yaptırılması gerekmektedir.
 
Kaan Bey
Tesisten çıkan atık miktarı aylık 1000 kg çok altında olmasına rağmen atık yönetim planında mali sorumluluk sigortası istemişlerdi. Bbakanlıkla görüştüm ancak tehlikeli atık olduğu için mali sorumluluk sigortası yaptırmam gerektiğini söylediler. Bizde yaptırdık. Kaldı ki Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'nde tehlikeli atıklar ayda 1000 kg dan fazla ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden izin alınması gerektiğini söyler. Aylık 1000 kg altında ise izin alınmasına gerek yok diye belirtir. Sonuçta yine yönetmelikte
n) (Değişik:RG-30/3/2010-27537) (1) Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin iletişim bilgilerini valiliğe bildirmekle,

ifadesi mevcuttur. Yani 1000 kg altında ise de geçici depolamaya giriyor.
 
Kaan bey mesajınızın altında verdiğiniz Atık Yönetimi Genel Esaslarına Dair Yönetmelik Madde-12'de de mali sorumluluk sigortası yaptırılması için herhangi bir miktar\ağırlık koşulu koymamaktadır. 1000 kg'nin altına Mali sorumluluk sigorta yaptırılmaması maddesi hangi yönetmelikte geçiyor onu da açıklayabilir misiniz lütfen?
 
Melih Bey ağırlık şartı Endüstriyel atık yönetim planında değil Tehlikeli atık geçici depolama izni için.Bahsettiğim konu Gülin Hanım Endüstriyel atık yönetim planında kg şartı aranmaksızın istiyorlar dedi.Bende cevap olarak ek belge olarak talep ediliyor yani formatta yazıyor.Fakat eğer tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası yoksa E.A.Y.P ekine koymuyorum ve kabul ediliyor dedim.Konular karıştı:)
 
:)) ben sadece şuna cevap verdim end atık yön planı onayı için il çevre geldiğinde , teh atık mali sor sig. istedi.Yani aslında bizim geçiçi atık depolama lisansına ihtiyacımız yoktu çünkü ayda 1000 kg ın altında çıkıyordu.1000 kg altında ise atık depolama sahanıza lisans almanız gerekmiyor.Bir atık sahanızın olması ve end atık yön planınızın olması yeterli .
 
arkadaşlar çevre online dan dan yaptığımız atık beyanı sonucunda , beyan ettiğim atıkların toplamı 1000 kg aşıyor ise valilikten geçici depolama izni almak zorunda mı kalıyorum, mali sorumluluk sigortası zaten yaptırdık??
 
Üst