• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi

Can Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2012
Firma
-
iyi günler herkese benim bir sorum olacak toplama ayırma tesisinde çalışıyorum tesisin genelde ambalaj atığı topluyor ve bunun içinde lisansın var ama ambalaj haricinde demir gibi tehlikesiz atıklar sınıfına giren atıklar geliyor bunun için tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi almak istiyoruz bunun için çevre il müdürlüğü ile konuştum bana dilekçe ile başvuru yapmam söylendi şimdi tehlikesiz atıklar için demir vb maddeler için radrasyon ölçüm cihazı ve bunu kullanabilen eleman yetiştirmek gerekiyor doğrumudur ben bu radyasyon olayını hallettikten sonra mı başvuru yapayım ayrıca bu dilekçe nasıl doldurulur yani içerisine ne yazmak gerekir
 
bu size yardımcı olur heralde
 

Ekli dosyalar

  • tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için dilekçe basvuru örneği.docx
    16.2 KB · Görüntüleme: 567
@hamdiye güzel
bu yardımcı olabilir ama ben bu aşamaya gelmeden öncekini sordum ilgili yazınız dediği yazı da nelerden bahsedeceğiz onun haricinde demir gibi maddeler için radyasyon ölçüm cihazını ve bu cihazı kullanabilecek kişiyi bu yazılardan önce mi kazandırmak gerekiyor
 
türkiye atom enerji kurumunun sayfasına bakın onların kursları var radyoaktıfle ılgılı bıldıgım kadarıyla onlar verıyor dedıgınız kursu.onların sıtesıne goz atmanızda fayda var.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Tehlikesiz atık toplama-ayırma tesislerinde aranan şartlarMADDE 12 – (1) Tehlikesiz atık toplama-ayırma faaliyeti yapanlar faaliyet sahalarında aşağıda belirtilen tedbirleri alırlar;a) Stok sahasının zemin geçirimsizliği beton veya benzeri malzeme ile sağlanır, yağmur ve yüzey sularının drenajı için tedbirler alınır.b) Tesis genelinde oluşacak yağmur suları, yıkama ve benzeri atık sulardan ayrı toplanır.c) Gürültü, toz gibi kirleticilere karşı ilgili yönetmeliklerde tanımlanan sınır değerlere uyulur.ç) Tesis çevresi dışarıdan görülmeyecek şekilde çevrilir ve bu alana personel harici kişilerin izinsiz girmesi önlenir.d) Metal hurda toplama-ayırma faaliyeti yapan tesislerde taşınabilir radyasyon ölçüm cihazı ve yeterlilik sahibi personel bulundurulur. OSB, küçük sanayi siteleri vb. şekilde toplu halde bulunan ve giriş çıkışları kontrol altına alınmış sanayi sitelerinin girişlerinde radyasyon kontrol sistemi ve yeterlilik sahibi personel varsa bu şart aranmaz.e) Yağ ile veya başka malzemelerle kirlenmiş parçalar, akü, pil, metal dışı yabancı malzemeler için ayrı ayrı konteynır kullanılır.f) Yağ ile kontamine olmuş yüzeyi temizlemek amacıyla absorban malzemeler ile yağ çözücüler bulundurulur.(2) Metal hurda toplama-ayırma işi yapanların faaliyet sahalarından kaynaklanan bakiye atıklar için türlerine göre 11 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen hükümlere uyması zorunludur. Yönetmeliğn ilgili maddesinde belirtildiği gibi fiziksel şartları sağladıktan sonra il çevreye dilekçe ile başvuruda bulunun. Denetime geliyorlar. Sahaya bakıyorlar, radyasyon cihazına, eğitim seertifikasına (TAEK ten alabilirisniz), çed raporunuza. kapasite raporunuza uygun gördükleri takdirde belgeyi veriyorlar. iyi çalışmalar.. Dilekçede bu şartları sağladığınızı ve belge talebinde bulunmak istediğinizi yazacaksınız ,radyasyon cihazı ve eğitim sertifikanızıda önceden alacaksınız.
 
tat firması için radyasyon ölçüm cihazını neye göre alıyoruz doz aralığı falan filan taek in sitesinden baktım da çeşit çeşit alet var hangisini alacağımızı bilemedik yardımcı olur musunuz ?
 
Arkadaşlar birde Tehlıkesız atık yoplama ayırma tesıslerı aldıgı atıkları ıl cevreye bıldırmelı mı? neler ıstenıyor bu bılgılerde..
 
tat lar sadece geri dönüşüm tesislerine mi atık verebilir.
veya başka türlü sorayım, bir fabrikanın kullanmak için aldığı ambalajların firelerini başka bir tesis üretimde kullanabilir mi. bir tesis plastik ambalaj alıyor, kırılanları üretimde kullanılmak üzere başka bir tesise veriyor. burda nasıl bir yol izlenir.
 
fireler atık koduna göre lisanslı firmalara verilebilir illa geri dönüşüm tesislerine vermek zorunda değilsiniz ama atık almak için lisansı olmalı
 
şimdi biz süper flim diye bir firmadan üretim sonunda kalan tehlikesiz atıkları toplayıp geri kazanım tesisilerine veriyoruz ve bizim sadece tehlikesiz atık toplama ayırma belgemiz var biz burda ne oluyoruz bizim çevre bilgi sistemine girip şifrekod,falan almamız gerekiyor mu
 
Şuanda tehlikesiz atık sistemi olmadığı için bildirm yapamazsınız. Ancak Tehlikesiz atıklarınızı dosyalayıp bildirim yapılması gerektiğinde hazır olacak hale getirebilirsiniz. Dosyanızda da fatura irsaliye kantar fişi olur.
 
ECOTEST TERRA-P MKS-05 marka radyasyon ölçüm cihazı alsak tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi için istenen cihazın yerini tutar mı bu marka hakkında bilgisi olan var mı?
 
@Can DOĞAN


tehlikesiz atıklar hakkındaki yönetmelik durduruldu, şu anda belge verilmiyor.

BEnce illa ki olur, zaten hurdadaki radyasyonu ölçecek bir cihaz lazım. ;) sorun yok öyleyse.
 
Üst