• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Uzayda yetişmiş marulun tadı bir başka olur.

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
NASA uzayda sebze yetiştirecek
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronotlarını göndererek uzayda marul yetiştirecek.


aa_2584.jpg

LED ışık altında 28 gün boyunca yetiştirilmesi planlanan marullar, bu sürecin sonunda hasat edilecek. Deney fikri, daha önce uzay istasyonunda başarılı bir şekilde kabak yetiştirebilen astronot Don Pettit'ten çıktı.

Uzayda sebze yetiştirmeyi planlayan NASA, sebzelerin yenmesine ilk aşamada izin vermeyecek. Sebzeler önce Dünya'ya gönderilecek, ardından yapılan teste göre yenip yenmeyeceği kararlaştırılacak. Uzayda yetiştirilen ürünler, temizlik ve bakteri taramasından geçirilecek.

nasa_2000.jpg


BAŞKA SEBZELER DE YETİŞTİRİLECEK
Uzayda maruldan sonra turp ve bezelye yetiştirmeyi hedefleyen NASA, daha karmaşık süreç gerektiren sebzeleri de yetiştirmek istiyor.

NASA'nın uzayda yenilebilir sebzeler yetiştirmesi, astronotların besin ihtiyacını karşılamak için de büyük önem taşıyor. 1 kilogram besin maddesinin uzaya gönderilmesinin maliyeti yaklaşık 20 bin dolar.

Sebze yetiştiriciliğinin astronotlar için terapi görevi de görmesi bekleniyor.

Kaynak :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst