• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Valilik tespit raporu

nil_ayy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2013
Merhaba Arkadaşlar,

Danışmanlığını yaptığım bir firmam GFB'sini aldı. Sıra Çevre izninde emisyon ölçümü de yapıldı. İlk defa izin için başvuracağımdan dolayı valilik tespit raporu için dilekçe mi veriliyor işleyiş sırasını bilmiyorum dilekçe verilecekse bana mümkünse bir örnek verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
 
Zeynep Hanım, teşekkürler dilekçe örneğini aldım. Bu dilekçenin ekine valilik tespit raporunu doldurup mu koyacaz.
 
@nil_ay

Valilik denetimi için dilekçe sunuyorsunuz. Sadece dilekçeyi İl Müd. sunmanız yeterlidir. İstanbul'da valilik tespit raporunun belli kısımları da tarafımızdan doldurulması istenilmektedir.
 
@nil_ay

Merhaba,
Dilekçeye ek olarak "emisyon ölçüm özet raporu"nu koyup dilekçeyi veriniz. (İsterseniz tesis ve emisyon kaynaklarının fotoğraflarını da koyabilirsiniz ek olarak)
Kolay gelsin.
 
valilik tespit raporunu vermek için tesise gelip izin konunuza bakacaklar mesela emisyon konusunda başvuru yaptıysanız baca yüksekliğinizi ölçecekler. daha sonra emisyon raporunuzdaki baca yüksekliğinie bakıcaklar valilik tespit raporunuzu aldıktan sonra emkisyo raporunuzun sonuna valilik tespit raporunu ekleyip pdf formatında yükleyerek çevre izni başvurunuzu yaparsınız.
 
arkadaşlar merhaba, bende ilk defa valilik tespit raporu dilekçesi vereceğim. dilekçeyi hazırladım tarafımıza bu raporun verilmesini arz ederim şeklinde. ancak kafamı karıştıran nokta çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinde valilik rapor formatı var. bunu da dilekçenin eklerine mi koymalıyım? yoksa dilekçe diye sunmam gereken evrak mı bu format
 
@sagapoo
@sagapoo Valilik Tespit Raporunu bilgisayar ortamında formata göre oluştur. Eğer Çevre İzni başvurusunda kullanacağın emisyon raporun varsa baca isimlerini ve baca yüksekliklerini emisyon raporuna uygun olacak şekilde yaz. Denetimde yanında olması için flash belleğe kaydet. Denetim sonrası düzeltmeler yapılabilir. İstanbul için durum bu şekilde.
 
@oknt Raporu formatına uygun şekilde oluşturdum. şimdi bunu il çevreye sunacağım ama başına bir dilekçemi yazılmaıs gerekiyor. Dosya olarak ekledim dilekçeyi. bir bakar mısınız? Ben bu dilekçenin ekine mi raporun formatını koyacağım
 

Ekli dosyalar

  • Valilik Tespit Raporu-Dilekçe.docx
    15.9 KB · Görüntüleme: 126
  • EmisyonValilikTespitraporuformati (3).doc
    68.5 KB · Görüntüleme: 129
Arkadaşlar formatı niye siz hazırlıyorsunuz? Bırakın o kısmı da İl Müdürlüğü yapsın. Siz dilekçe ile başvurunuzu yapın, emisyon raporunuzu da denetim sırasında elinizin altında bulundurun tamamdır. Valilik Tespit Raporu denetiminde bir emisyon kaynaklarınıza/alanlarınıza bakarlar, bir de Uygunluk aşamasındaki koşulların hala geçerli olup olmadığına. VTR formatı hazırlamak zorunda değilsiniz.
 
@Melis Kara

Normalde böyle işlemesi gereken bir süreç ama çoğu şehirde bu raporu danışmanlara hazırlatıp onun çıktısını alıp tesise gelip imzalıyorlar.
 
@sagapoo
@sagapoo dilekçeni güncelledim. Eksik olan yerleri tamamlar öyle başvurursun. Ayrıca adres GFB deki adres ile aynı olacak. İstanbul da sadece dilekçe ile başvuruluyor. Denetime geldiklerinde daha önce hazırlamış olduğun Valilik Tespit Raporu üzerinde gerekirse değişiklik yapıyorlar. Firmada çıktı alıp imzalar atılıyor. Valilik tespit raporu işlemi bu kadar İstanbul için.

@Melis Kara
@Melis Kara bunu söyleyebilmek maalesef kolay değil.
 

Ekli dosyalar

  • Valilik Tespit Raporu-Dilekçe.docx
    15.1 KB · Görüntüleme: 93
@oknt Birden olmaz tabi, yavaş yavaş alıştırın:) Olacak, olmalı arkadaşlar, mevzuat gereği bir dolu yükümlülüğümüz var zaten, bir de onların evraklarını hazır etmeye kalkarsak işin içinden çıkamayız.
 
@oknt galiba. yeni meslek.....

...Bizim yaptığımız iş aynı zamanda psikolojik bir iş.....

...mevzuat gereği bir dolu yükümlülüğümüz var zaten, bir de onların evraklarını hazır etmeye kalkarsak işin içinden çıkamayız. ....
 
@emin2 İstanbul da durum bu şekilde. Ahkam kesmeyle olmuyor bu işler. Ben de istemem böyle olmasını ama başka seçenek var mı? Zaten denetim ayrı bir stres. Firmanın işi sonuçlansın diye bir sürü işle uğraşıyoruz. Denetimde gerginlik mi yaşayalım bu konu yüzünden. Polemiğe girmeye gerek yok.
 
ÇİL'ımız var ve geçerliyken 2 yılda bir emisyon ölçümü yaptırdık. emisyon ölçümü sonra VTR'unun yenilenmesi gerekmekte midir?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
kelebek01değişiklik varsa bacalarınızda yada imisyon ise ölçüm noktalarında yenilemenizi tavsiye ederim. Ama değişiklik yok, aynı noktalar yada bacalarda teyit ölçümü yapıldıysa VTR'ye gerek yok diye düşünüyorum. İl çevre müdürlüklerine de yük oluyor aslında (ankara, istanbul, izmir vs.) gibi.
 
Üst