Eğitim Çevre görevlisi eğitimi

Üyeler Görebilir
@Sevinç çelik

TÜÇEV bu listeyi internet sitesine koysaydı çok iyi olacaktı. Benim de 11.01.2016 da bitiyor belgenin geçerliliği. Anladığım kadarıyla 2010 yılı içinde belgeyi alanların listesi var

Üyeler Görebilir
2016 yılında bitecekeler için 2015 kasım aralık gibi yaparlar diye düşünüyorum.daha bilgi verilmemiş.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bakanlığın son dakika attığı tarafıma attığı e-postayı paylaşıyorum. İyi çalışmalar.

Sayın Çevre Görevlisi;
21/11/2013 tarih ve 28828 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan (Değişik:06/05/2014-28992) Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin 17. Maddesi kapsamında 31 Ocak 2016 tarihine kadar belge geçerlik süresibulunan Çevre Görevlilerineyönelik;01-04 Mart 2015tarihleri arasında Antalya’da 3 günlük “Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimi” düzenlenecektir.
Halen Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev alan, çevre görevlisi belgesi olan kişilerin eğitime katılmalarına gerek yoktur. Ancak Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yaparak Çevre Görevlisi Belgesini alan vekurum değiştirerekya da emekli olarak görevinden ayrılankişilerin de söz konusu eğitime katılmaları gerekmektedir.
Eğitime kayıt ile ilgili “Başvuru Formu” ve “Görüş/Öneri Formu”na
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
web adresinden ulaşabilirsiniz.
NOT:
1)Son Başvuru tarihi 26.02.2015 ‘tir.
2)Başvurular kontenjan ile sınırlıdır.
Elif Pınar POLAT
Çevre Mühendisi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı | ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Belgelendirme Şube Müdürlüğü
Adres: Vekaletler Cad. No:1 Bakanlıklar / ANKARA
Tel: +90 (312) 410 14 61
e-posta: [email protected]

Üyeler Görebilir
Çevre Denetim Yönetmeliği kapsamında ilk belge alanların belgelerinde belgenin geçerlilik tarihi yazmıyor ve o yönetmelikte de belgeye bir geçerlilik süresi belirtilmemiş yani belgelerin vize edilmesi gerektiğini belirten bir ifade yok. bu durumda olanlar belgelerinin vize tarihini ne olarak değerlendirecekler

Üyeler Görebilir
@deniz giray

süre uzatıldı arkadaşlar 31/01/2016 tarihine kdar belge gecerligi olanlar katilabilecek. e ama simdi biz durduk yere 1 sene önceden almış olcaz yanacak 1 senemiz. 20/01/2016 benim belge gecerlilik...

Üyeler Görebilir
@Tolgay Doğan

O şekilde düşünme. Belge yenilemek için belge bitiş tarihine 1 ay kala yeni başvuru yapıyorsunuz. Başvuruda eğitime katıldığınıza dair belge isteniyor. Belge yenilemede eğitim aldığınız tarihi baz almazlar. eğitime girmiş mi girmemiş mi? belge süresi bitmeden başvuru yapmış mı yapmamış mı?. Bunlar önemli. Benimde 8 ocak 2016 da bitiyor. Eğitime katılacağım. Tahminim yine 8 ocak 2020 ye kadar uzatırlar.

Burada sıkıntılı durum belge geçerlilik süresinin 5 yıldan 4 yıla indirilmiş olması. Eğitime katılmak için belli bir tarih arasında belge alınma şartının aranması. Geçen hafta aradığımda eğitime katılamazsınız dediler. Dün yapılan bir toplantıda belge bitişi 31 Ocak 2016 ya kadar olanlarda eğitime katılabilir diye bilgi geliyor. Bize başvuru için kalan süre 48 saat. Bu denli amatörce iş yapılmaz. Bunu kaçırsak bir daha eğitim yaparlar mı (belge bitiş tarihimize kadar), yaparlarsa belge bitişi 31 ocak 2016 dan sonrası mı eğitime katılır bilemiyoruz.

Üyeler Görebilir
Benimde 20.01.2016 da doluyor süresi. Yıl sonunda tekrar eğitim açılacağı yönünde bilgi alınca başvuru yapmamıştım. Ama tarihler değişince şimdi gitmek zorundayım sanırım.. Tüçev'i arayıpta bilgi almak imkansız şimdi. Kontenjan kaldımı ki hem, o da ayrı soru işareti?

Üyeler Görebilir
@hakancihan

Ben hem çevre ile hem Tüçev ile görüştüm. Zaten ellerinde liste var. Kimlerin belgesi o tarihte bitiyor biliyorlar. Kontenjanıda ona göre açıyorlar. Ücreti yatırdıktan sonra dekont no belirterek kayıt yaptırılıyor. Dün Tüçev'e biz parayı yatırdıktan sonra yok efendim kontanjan doldu vs demezsiniz umarım dedim. kontenjanda sıkıntı yok dediler. Zaten uzatılma sebebi yeterince kişinin başvurmaması imiş. Bu bilgiyide çevreden aldım.

Kısacası belirtilen tarihlerde belgesi bitecek kişiler rahatlıkla başvurabilir. Bana telefonda iki kurumunda söylediği bu.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar TÜÇEV'e ulaşabilen var mı? Kontenjan durumu nedir acaba? Malum süre uzatımından yeni haberdar olduğumdan başvuru için yarın son günüm. Ama ya kontenjan dolduysa ve gidemezsem.. Belge geçerlik tarihim dolana kadar (09.01.2016) eğitim düzenlenmezse diye endişeleniyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı?

ben mesajımı yazarken cevaplar verilmiş zaten :)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, az önce telefonda Bakanlıktan Elif Polat Hanım ile görüştü arkadaşım.. Kendisi, "Ocakta süresi dolanlar için yıl sonuna doğru bir eğitim daha açmak zorundayız. Marttaki eğitime katılamayacak kişiler mağdur edilmeyecek, yeni eğitim kesin açılacak" dedi.

Üyeler Görebilir
peki arkadasşlar çok özel olmazsa bir soru sormak isterim. özellişkle danışman firmada çalışan çevre görevlisi arkadaslar, egitim ve belge paranizi şirketiniz karşılıyor mu? yoksa kendiniz mi ödüyorsunuz?

Üyeler Görebilir
Bu belgenin geçerlilik süresince o firmada çalışmana bağlı bi durum.
Örneğin bu eğitime gidiceksin 4 yıl geçerli olucak belgen sende o 4 yıl aynı firmada çalışacaksın o zaman karşılarlar. yoksa çalıştığın yıl kadarını karşılayıp kalanını maaşından kesebilirler benim bir firmadan duyumum böyle. Net bir bilgi değil bu. Her firmada bu şekilde olmaz tahminimce.

Üyeler Görebilir
@Tolgay Doğan
Benim bu konudaki şahsi düşüncem, bunu çalışanların kendi karşılaması. Sonuçta iş veren seni belgen var diye çalıştırıyor. Ayrıca belge ücretini ödediği çalışan işten ayrılınca firma boşuna ödemiş oluyor bu ücreti..

Üyeler Görebilir
@hakancihan

İşte bu da söylediğim gibi 4 yıl o firmada çalışılacağına dair anlaşma yapılabilir. aksi durumda ücretin kesileceği yazılır.
Bende şunu yanlış buluyorum görevli belgesi o firmada çalıştığı için gerekiyor o kişiye ve firma bu belgeyi kullanıyor. Ve eğitimler pat diye açılıyor insanlar nasıl birden o kadar ücreti versin.

Üyeler Görebilir
@hakancihan

Kesinlikle katılıyorum. Sonuçta firmada bu belge sayesinde çalışıyorsun. Belgen olmasa firma başkasını alır çalıştırır. Ekstra bir durum söz konusu olsa sana dese ki git ilk yardım sertifikası al bunu karşılar, 3 yıl sonrada yenileme ücretini karşılar. Ama bu bambaşka bir durum. Karşılayan firmalarda olur belki ancak benimde şahsi fikrim kişinin kendi ücretini karşılaması yönünde. Ama firmada karşılasa çok iyi olur orası ayrı tabi :)

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar konuyla ilgili yönetmelik açık ama uygulamalarda farklılık yaratıyorlar.

ÇEVRE GÖREVLİSİ, ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Yükümlülükler
MADDE 10 – (5) İşletme;

e) İşletmede görev yapan çevre görevlisinin Bakanlık tarafından yapılacak/yaptırılacak eğitimlere katılmasını sağlamakla,

yükümlüdür.

Üyeler Görebilir
zaten ortalama 1500 tl ollan cevre görevlisi maaslarinin bence bir cezasi olarak firmalar karşılamalı bu bedeli. maasinin yarisindan fazlasini buraya verecek insanlar. üstelik yönetmlikte "Bünyelerinde görev yapan çevre görevlilerinin Bakanlık tarafından yapılacak/yaptırılacak eğitimlere katılmalarını sağlamakla, yükümlüdür." böyle bir madde var ama biraz ucu açık tabi.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar internetten bulduğum linkteki dosyayı indirirseniz ve belgede arama kelimesi eğitim yazarsanız bu konuda ki yargı kararını anlamış oluruz biraz.

Üyeler Görebilir
@deniz giray

link hatalı.. Merak edip bakmak isteyenler için dosyadaki ilgili yeri aşağı yapıştırdım.

" İşçiye işveren tarafından verilen eğitim karşılığında belli bir süre zorunlu çalışmasını öngören sözleşmelerin geçerliliği üzerinde de durulması gerekir. Yargıtay’a göre eğitim masrafları karşılığında belli bir süre çalışma koşulu geçerlidir. İşçiye yurt dışında uzun süreli ve pahalı bir eğitim verildiğini varsayalım. İşverenin beklentisi, işçinin aldığı eğitim karşılığında birikimin işyerinde uygulanması yoluyla eğitimden faydalanmaktadır. Ancak işçinin verilen eğitimden sonra işyerinden ayrılması ve hatta eğitimin sağladığı iş olanaklarını kullanarak yeni bir iş bulması halinde eğitimi sağlayan işverenin bundan zarar göreceği açıktır. Böyle bir durumda Yargıtay verilen eğitimin karşılığının işverene ödenmesini kabul etmektedir. Ancak işçinin sözleşme işle yükümlendiği çalışması gereken süre ile çalıştığı süre arasında oran kurularak eğitim masrafları tutarından bir indirim yapılmaktadır [15]"

[15] Yargıtay 9. HD., 06.10.2008 gün, 2007/27538 E., 2008/25446 K. “İşverence işçi adına yapılan eğitim giderlerinin tamamı yerine, işçinin çalıştığı ve çalışması gereken sürelere göre oran kurularak indirildikten sonra kalan miktarının tahsiline karar verilmesi gerekir. Gerçekten işçi, eğitimden sonra çalışmayı yükümlendiği sürenin bir kısmında çalışmış ise işverene bu konuda katkı sağlamış olmaktadır. İşçinin yükümlü olduğu sürenin tamamında çalışılmış olunması halinde ise, işverence eğitim giderleri istenemez”.