@serdaralkan
Fazla bir deneyimim olmamasına rağmen bence çok farklı yanları var diye öngörüyorum

Ama mesleki çevre ile yaşayarak bunu daha iyi görebilcez...
@M_Gungor
Bence iki dal da bakanlıkların koymuş olduğu zorunluluk ve cezai getirisi de ikisinde mevcut. Biri insan odaklı biri çevre odaklı. Çevre açısından bilinçli olan firmalar da mevcuttur ve İSG açısından bilinçli olan firmalar da mevcuttur.. Her ikisi açısından bilinçli olan firma ve şirketlere ise biz kişisel olarak teşekkürlerimizi iletiyoruz... Asıl kazanan onlar...
@Temel Atik
Size tamamen katılmakla birlikte, bir meslek edinmek için en az 4 yıl mühendislik eğitimi alıyosun, bir meslek edinmek için 2 aylık kurs eğitimi alıyosun... Bunlar her zaman göz önünde bulundurulmasa da mutlak suretle değer verilmesi gereken konular diye düşünüyorum... Kişilerin deneyimleri sonucu Çevre Mühendisliği yada İSG'ye yönelimlerini hep beraber daha net görecez zamanla... Gayemiz, işimizi en iyi şekilde yapmak yada yapmaya çalışmak olsun... Düşünceleriniz için teşekkürler...
@Nevzat Karadeniz
Birine bağlı kalalım anlamında söylemedim, kişilerin deneyimlerine göre hangi mesleğe yönelimler daha fazla ve işin içinde ne tür durumlar var bu amaçla bilgiledirilme ve karşılaştırılma amacıyla sorulmuştur... Mesleğimiz Çevre Mühendisi, bu her zaman tabiki Listenin tartışmasız ilk sırasında yer alıyor... Mühendis olmak ayrıcalıktır...
Deneyimlerimizi paylaşmaya devam edelim...
Bilgilendirmek ve karşındaki insana yardımda bulunmak en güzel duygulardan biri.
Tüm Mühendis meslektaşlarıma sevgiler...