Murat Bey, sürekli adınızı yazarak belki kişiselleştiriyorum ama size cevaben yazdığım için adınızı belirtiyorum. Siz zaten Arıtma Sistemleri yapan bir firmada mühendislik yapıyorsunuz. Yaptığınız danışmanlık işini değerlendirmek benim haddim değil. Sizin sayesinde pirim yaptığınızı belirttiğiniz Çevre Görevlilerinin yanı sıra hazırlanması gereken evrakları sistematik şekilde takip eden ve geç kalmayı bırakın, evrak işini son güne bırakmayan Çevre Mühendisi olmayan Çevre Görevlileri tanıyorum. Bu tür örnekler mutlaka çoktur ancak bunları genellememek gerekir düşüncesindeyim.
Bakanlık bir sistem koymuş, sisteme bir vasıf uydurmuş adına Çevre Görevlisi demiş. uygulama ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışılır. Ancak unutmamak gerekir ki; hiçbir zaman, danışmanlık yapılarak alınan bilgiler, tesiste tam zamanlı çalışarak alınanla kıyaslanamaz bile. Dolayısı ile eğer mümkünse tam zamanlı çalışan birinin Çevre Görevlisi olması ( ki sınavı kazananlar bana kalırsa bu konu için yeterli sayılırlar) ayda bir yada iki gün uğrayan kişiden daha iyidir.