20 yatak üstü hastaneler

Üyeler Görebilir
Merhaba, çevre görevlisi olarak 20 yatak ve üzeri hastanelerde yapmamız gerekenler neler? Bunlar hangi izinlere tabi tutuluyor bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkürler..
 
Üyeler Görebilir
Merhaba;
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar , benim içinde gerekli yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler....
 
Üyeler Görebilir
10.14 Hastane ve sağlık kuruluşları (yatak kapasitesi 20 ve üzeri olanlar).*

çevre kanunca alınması gereken izin ve lisanslar hakkındaki yönetmelikteki yeri. çevre izni alınması gerekiyor.

bunun dışında tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliğinde de atıklarla ilgili maddeleri.

kolay gelsin...
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar listelerdeki yerler illâ izin alacak veya almayacak diye bir şey yok. İzne tabiler. Ancak izin konularından muaf olabiliyorlar. Hastanenin atıksuyu vardır ve altyapı sistemine vermiyordur, o zaman arıtması için Deşarj konulu izin alınacak. Ancak altyapı sistemlerine veriyordur, bu konudan muaftır. Yine de izin başvurusu ile eklerde geçtiği için İl Çevre'den muaf yazısı eklemesi gerekiyor sisteme bildiğim kadarıyla. İzin konusundan muaf olması yönetmelikten muaf olduğu anlamına gelmez. Bazı sektörlerin yönetmelikte olmaması da o yönetmelikten muaf olduğu anlamına gelmiyor her zaman.
 
Üyeler Görebilir
(Bazı sektörlerin yönetmelikte olmaması da o yönetmelikten muaf olduğu anlamına gelmiyor her zaman.) bu na bir örnek alabilirmiyim
 
Üyeler Görebilir
Çevre Kanunununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik

Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler
MADDE 13 – (Başlığı ile değişik:R.G-24/2/2010-27503)
(1) EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmelerde de çevre izin veya çevre izin ve lisansı kapsamında yer alan ilgili mevzuatta belirtilen esas ve hükümlere uyulması ve emisyon sınır değerlerinin aşılmaması gerekir. Yetkili merci, EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan ancak ilgili mevzuattaki emisyon sınır değerlerini aşan işletmelerden de çevre izni veya çevre izin ve lisansı alınmasını ister.


Çevre Görevlisi denildiği zaman sadece ÇKAGİLHY düşünülmemeli. Çevre Denetimi Yönetmeliği ile Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmelik de düşünülmeli. İzin-Lisans işlemleri Çevre Görevlilerinin sorumlu olduğu şeylerden birisi. Tek bundan sorumluymuş gibi düşünülmesi yanlış.
 
Üyeler Görebilir
tabiykide tek ondan sorumlu değiliz fakat Çevre Kanunununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik deki ek 2 ve ek 1 listesi gayet kapsamlı deği mi ben burda olmayan bir işletme türü örneği alabilirmiyim
 
Üyeler Görebilir
@Yasemin Aslantürk

Örneğin, şehir içindeki oteller

Şehir dışındakiler kapsama alınmış deşarj durumlarından dolayı fakat şehir içindekiler kanalizasyona deşarj yaptıkları için alınmamış.
 
Üyeler Görebilir
@cansu alikalfa
selamlar :)
Sorunuzu yanıtlamak istedim çünkü ben bu evreden bizzat geçmiş bir çevre mühendisiyim. Bir danışmanlık firmasına istinaden bir hastanenin çevre danışmanlığını yapmaktayım. Dediğiniz gibi herhangi bir izine tabi olmadıklarından ben de bu bocalamayı yaşadım. Fakat bakanlıkla ve il çevreyle sürekli görüşmeler yaparak işe bir netlik kazandırdım. Sizinle paylaşmak isterim;
Öncelikle her izinden muaf da olsanız mutlaka ki çevre ve şehircilik il müdürlüğüne bir görüş yazısı talebinde bulunuyorsunuz. Ek' te onu da yolladım bu kısımları kendi hastanenize göre doldurarak bağlı bulunduğunuz çevre ve şehircilik il müdürlüklerine yollamanız gerekiyor. Ordan aldığınız evrak kayıt numarası ile de takibini yapabilirsiniz. Ben bunları yapıp takibimi yapma aşamasında Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nden Sn. Mustafa ÖZCAN (dahili: 4383) ile görüştüm. Kendisi hastanelerle ilgileniyor aklınızda bulunsun. bana dediği şuydu ( hem bakanlığın hemde il çevrenin); Hastanenizde kazan gibi şeyler kullanılıyor mu? (benim hastanemde buhar kazanı kullanılıyor ama o su da doğal gazla ısıtıldığından problem yoktu.) onun dışında tüm hastanelerin bu anlamda beklemede olduklarını, gelip de muafsınız mı dicekler yoksa gelmeden denetlemeden mi muafsınız görüş yazınıza cevap verecekler buna kendi aralarında bir karar vermemişler henüz. Bu sebeple siz mutlaka ki başvurunuzu yapın ve gerisini onlara bırakın derim. en azından herhangi bir denetime gelinse elinizde görüş yazısı sorduğunuza dair bir belge bulunur ve cevap bekliyorum diyebilme şansınız olur. İşinizi sağlama alın derim. Ek'te belgeyi sunuyorum. Kolay gelsin, sevgiler.
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
çok teşekkür ederim :) dediğiniz gibi bende bu aşamalardan geçerek öğrendim çoğu şeyi sonradan ama ne yapacağını bilmeyenler için konuyu çok iyi özetlemişsiniz tekrar teşekkürler :)
 
Üyeler Görebilir
Bizim burdaki çevre il müdürlüğüne biz gidiyoruz adamlar bize iş çıkarmayın, elemanım yok gibi cümleler sarf ediyorlar :) Bu nasıl iştir anlamadım! Ayrıca adam bi de utanmadan denetimi çok sıkı tutmuyoruz burda, çok istiyorsa işletme sahibi gelsin öğrensin muhaf olup olmadığını diyor :D Bu durumda da işletme sahibi ağrımayan başımı niye ağrıtayım diyor. Ah bi denetleme olsada görsem şunların surat ifadelerini!!!
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar, Atık Yönetimi Sempozyumunda Bakanlık Çevre İzinleri Bölümünden Yalçın Bey'e Hastanelerin Çevre İzinleri konusundaki durumunu sordum, Çevre İzin Lisans Yönetmeliğini revize ettiklerini ve Hastaneleri bu izin kapsamından çıkaracaklarını söyledi.
 
Üyeler Görebilir
Çevre Denetim Yönetmeliği ve Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hk. Yönetmelik uyarınca çevre görevlisi/yönetim birimi/danışmanlık firması ile çalışılmak zorunda.

Sadece çevre izni için mi bulunduruluyor çevre mühendisi, olurmu öyle şey...
 
Üyeler Görebilir
@argü
siz danışmanlık yapıyorsunuz değil mi?

Danışmanlık veya çevre mühendisliği demek sadece çevre ile ilgili izinleri alıp başka firma peşinde koşturmak değildir... eğer bundan ibaret olduğu düşünlüyorsa alınan maaşlarına azlığı da danışmanlık ücretlerinin yerlerde sürünmesi de şaşılacak şey olmaz...
 
Üyeler Görebilir
@Göksel Kurtuluş
Evet danışmanlık yapıyoruz ve sadece çevre danışmanlığı yapmıyoruz. Başka alanlarda da danışmanlık faaliyetlermiz var. Fakat bir çevre mühendisi yönetmelik kapsamında olmayan bir hastaneye ne gibi bi hizmet sunar bizim aklımıza gelmediğinden dolayı size sorduk çünkü bişiler bildiğinizi düşündük. Çevre danışmanlığı konusunda da henüz yeniyiz. Kırıcı değil yapıcı olursak daha güzel olur. Bildiğiniz birşey varsa söyleyin biz de öğrenelim...
 
Üst