2013 mühendis asgari ücreti hakkında

Üyeler Görebilir
''TMMOB ile SGK arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre SGK bildirimine esas olacak mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin 2013 yılı için brüt 2700 TL olarak belirlenmesine karar verilmiştir.''
Arkadaşlar bu karar sadece kağıt üstünde kalmasın.Herkes bağlı olduğu oda şubelerine ve ya il temsilciliklerine bir mail ile ; çalıştığı iş yerine TMMOB ile SGK arasında imzalanan protokolü göndermesini ve bu protokolün uygulanmaması durumunda verilecek cezaları bir mail,faks,posta yoluyla bildirmesini rica etsin.Ben kendi attığım mail örneğini sizlere iletiyorum umarım gönderirsiniz.

ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI .............. İL TEMSİLCİLİĞİ/ŞUBESİ' NE
2013 yılı için TMMOB ile SGK tarafından imzalanan mühendis, mimar ve şehir plâncısı asgari ücretinin brüt 2700 TL olduğunu belirten protokolün ve protokolün uygulanmaması durumunda uygulanacak cezai işlemlerin odamızda kaydı bulunanların iş yerlerine faks,mail,posta,telefon yolu ile iletilmesini istemekteyim.
Gereğinin yapılmasını bilgilerinize arz ederim.
TARİH

AD SOYAD

SİCİL NO
Unutmayın!
Bu ülkede hak verilmez.Ancak ve ancak Hak Alınır!...

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar bu 214301 kodu çslışsnın ysni çevre mühendisi NACE kodu olarak mı gecçiyor? muhasebe ile konuştum çevre mühendisi olarak girişin yanında bide kodlandrma gelmiş onu benden istiyor...

Üyeler Görebilir
Bugün A ürününü pazarlayan bir şirket benim çalıştığım yer ve mailimi dahi bulabiliyorken odanın henüz mail göndermemiş olması pek hoş olmadı. Çevre konusunda çalışan firmaları internet üzerinden rahatça bulabilirsiniz. Ayrıca BTB leri takip edebilirsiniz. Bir uyarı maili yok, sitenin ana sayfasında bu konuyla ilgili haber yok. Neden durum böyle anlam veremedim.

Üyeler Görebilir
Çevre görevlilerinin işe giriş bildirgesinde 17 nolu meslek adı ve kodu nolu hanede ne yazması gerekir? Mesela ben Çevre mühendisiyim orada çevre mühendisi mi yoksa çevre görevlisi mi yazmalı yoksa büro elemanı falan yazsa da olur mu? Kanunen olması gereken nedir?

Üyeler Görebilir
@Hakan Bedel
Sanırım ben eksik sordum çünkü forumda böyle bir konu yok. Forumda bahsedilenler sgk nın yaptığı prtokol ve odanın faaliyetler vs vs. benim demek istediğim herhangi bir kanunda işe giriş bildirgesinin 17 nolu hanesi için, çevre mühendisi yazılması gerektiğini/zorunlu olduğunu belirten bir ibare var mı sizin bildiğiniz? Yoksa iş veren o kısıma istediğini yazabiliyor mu? @Hakan Bedel bunun kanuni dayanağı nerededir? bu forumda değil çünkü

Üyeler Görebilir
@Hakan Bedel
sizin işe giriş bildirgenizdeki meslek kısmına hangi kurum karışanilirki.işveren şöför yazıp seni mühendis olarak çalıştırıyorsa buna sizin itiraz etmeniz gerekli.yani bu protokol sen mühendissin istediin işte çalış ama senin maaşın 2700 brüt olacak demiyor.