• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2014 kpss

Her sınav sonrası dava açılıyor ama pek sonuç çıkmıyor. 2012 deki sınavda soruların çalındığı söylendi tutuklananlar oldu ama yinede bir sonuç çıkmadı
 
@Burak Dumlu
Bu basvuru bence daha havada kalacak mufredat disi diye birseyi asla kabul etmeyecektirler ki haksiz da degiller ne mufredati
 
birde arkadaşlar matematikte bir soru vardı sercan 2 kart çekiyor kartların toplamı çift diye ve diğer kişinin seçtiği kartların toplamını soruyordu ben o soruya baktığımda 3 cevaplı çıkıyordu.
 
@Gülay Kudret Birdal
Açıkcası iptal olsun adam akıllı bir sınav yapsınlar isterim ama hiç ümidim yok
 
@Burak Dumlu
İptal olmaz cunku bir gerekce yok zor falan diyoruz ama yapanlar var demekki bu sorular uzaydan gelmedi biz yapamadik ama alani tarih olanlara cok zor gelmemistir.

Ama keske olsa keskeeee
 
@Gülay Kudret Birdal
sene başında konulara göre soru dağılımı veriyorlar belki o dağılıma uymamış olabilir.
Sonuçta davayı açanlarında vardır bir dayanağı
 
@Burak Dumlu
Evet onda haklilar ilke inkilap hic yoktu ama mufredat adi altinda acilmamaliydi cunku kpss mufredati diye birsey yok bilginin bir siniri yok dava duserse bu sebepten duser
 
Arkadaşlar görüyorum ki herkeste bir umutsuzluk var. 6-7 ay öncesindeki cesaretli her engeli aşan arkadaşlar gitmişte yerine korkak herşeyden umudunu yitirmiş kişiler var. Bunları bir kenara bırakın daha hiçbirşey bitmiş değil daha sınav sonucu açıklanmadı. Bu umutsuzluk bizlere sizlere yakışmıyor. Kafanızı kaldırın ve herkes kendisini bir toparlasın. Bizler neden okuduk ve bu yollara gelebilmek için zor yolardan geçtik. Şimdi meydanı bilmezlere yalakacılaramı bırakacağız. Hayır. Daha çok çalışacağız. allah kimsenin emeğini yerde koymaz ve ödülünüzü alacaksınız. yeter ki inanın. Şu umutsuzluk denilen pislik sözcüğü kafanızdan atın. Bir söz vardır. 'Niçin düşeriz yeniden ayağa kalkmak için'
 
@Olgaç Sürmelihindi

O soruda yanlış hatırlamıyorsam 2,4,6 yı çekiyor ve toplamı 12 oluyordu.Çünkü diğerinin çektiği kartların toplamının kesin çift olması için kalan kartların hepsinin tek olması lazımdı.
 
@Yiğit Coşanerşimdi biri 3 tane kartı çekiyor diğeri ise 2 kartı çekip onların toplamı çift diyor. O zaman 2 kart çeken tek ve çift veya çift çift çekebilir bu durumda sonuç drğişebilir
 
kart sorusunda cekilen 2 kartın kesinlikle çift olması için verilen rakamlar düşünüldüğünde ikisinin de tek sayı olması lazım. biri tek diğeri çift olmaz yani. cevap çekilen 3 kart 2 4 6 olmalıydı. toplamını sordugu için sonuc 12.

Arkadaşlar genel kültür sorularını birkaç istisna dısında tahmin edebiliriz. Genel yetenekte de sınavın gidişatına göre ortalama bir rakam söyleyecek olursak kim kaç net bekliyor paylaşabiliriz. buradan bir ortalama çıkartalım çok merak ediyorum.
 
@Makbule Dene

Geçen sene 18 net yapmıştım,bu sene daha zordu benim tahminim 10-12 net civarı.
 
Arkadaşlar öncelikle hepimize geçmiş olsun. Sınavın zorluğu hakkında konuşsak burdan Ösym'ye yol olur orası kesin ancak canımızı çok sıkmayalım artık olan oldu mantığıyla:) merak edilen konulardan biri bu yıl puan sisteminde ne kadar değişiklik olacağı. Sınava giren arkadaşlar kaç net bekliyorsunuz g.y- g.k olarak belirtebilir misiniz? Kendimden başlayayım g.y-43 g.k-34 civarında. özellikle türkçe soruları tam hatırlanamadığı için esnek olarak 75-82 arası bir net alacağımı tahmin ediyorum. Sizce durumlar nasıl?
 
@Makbule Dene

Bende o civarda bekliyorum tahmini olarak. Sorular çeşitliydi fena değildi, zor olan sadece tarihti. Genel olarak biraz daha mantıksal, ALES tarzı soruLara yönelme olmuş. Ama, yine de bu kpss içeriğiyle biz mühendislik bölüm mezunları için doğru bir seçme yerleştirme yöntemi değil .
 
Üst