• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2016 yili tehlikesiz atik-tat ve gdt firmalarinin yapmasi gerekenler

Evrem Yeşil

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2013
Şehir
Adana
Firma
AMBALAJ
Merhaba arkadaşlar kafam karıştığı için bu konu başlığını açtım:)
firmalar 2016 yılında tehlikesiz atık belgesine sahip olan-tat lisansına sahip olan ve gdt lisansına sahip olanların yapması gerekenler bir başlıkta toplamak istedim.

benim anladığım kadarıyla,
1- ambalaj bilgi sistemine işlem yapacağız.
2-kütle denge tablosunu 2016 yılı içinde tehlikesiz atıklar için oluşturacağız.
3-tehlikesiz atık beyanı yapacağız.

her ay için bu 3 işlemi yapmakla sorumluyuz.

Doğru mudur?
 
Özel Faaliyet Belgelendirme kapsamında olan Tesislere İlişkin Önemli Duyuru - 16.02.2016 11:41



Bilindiği üzere ; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinden
– Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgesi
– Ambalaj Atığı Toplama-Ayırma Belgesi
– Bitkisel Atık Yağ Geçici Depolama Belgesi
– Atık Akümülatör Geçici Depolama Belgesi
– Ömrünü Tamamlamış Lastik Geçici Depolama Belgesi
almış olan tesisler de Kütle Denge Sistemini kullanacaktır.
Bu tesisler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Kütle Denge Raporlarını doldurmaya başlayacak olup eski yıllardan devreden atıkları 2015 yılı Aralık ayında topluca tek seferde sisteme giriş yaparak 2016 yılına devrini sağlayacaktır.
2016 yılına stok olarak aktarılacak atıkların girişlerinde:
1- Atık akü geçici depolama belgesi ve Bitkisel Atık Yağ geçici depolama belgesi olan tesisler; Ulusal Atık Taşıma Formu (UATF) ile tehlikeli atık kabulü gerçekleştirmeleri nedeniyle 2015 yılından devir atığı “Atık Kabul İşlemleri – Kendi Bünyesinde Oluşan Atık” kısmını seçerek açıklama bölümüne “2016 yılına devreden atık” ibaresi ile tek seferde giriş yapabilecektir.
2- Tehlikesiz atık stok girişi yapacak tesisler “Atık Kabul İşlemleri – Gelen Tehlikesiz Atık” kısmını seçerek “2016 yılına devreden atık” ibaresi ile tek seferde giriş yapabilecektir
 
@Meryem GÜNGÖR bende gördüm sistemde. vallahi iyice karıştı her şey. gerçekten bir eğitimi hak ediyoruz:) hata olacak diye işlem yapamıyorum. hata yapmaktan korktuğumdan değil hatayı geri düzeltecek il müdürlüğümüz yok bizim. onlarda konudan bir haber:)
 
@Evrem Yeşil Bendeki sorun da 2015 aralıkta tehlikesiz atık belgesi aldım ve tüm atıklarım ambalaj olduğu için boş beyan yaptım yine de ambalaj atığı da olsa bir stok görünüyor bende şimdi onu düzeltmek için mesaj attım açıklamayı bu şekilde yapmanız yeterli dendi.. Valla ne yapacağım bilmiyorum
 
@Meryem GÜNGÖR sorun bu zaten. lisans kodlarına gör eişlem yapılmalı. tehlikesiz atık belgesi baska tat lisansı başka. bu şekilde ambalaj bilgi sistemimdeki stokla tehlikesiz atık stoğu tutmuyor. muhasebemle tutmuyor. nasıl olacak anlamadım. ilerleyen zaman da da hatalı işlem var ambalaj sistemine işlenmiş tehlikesiz de yok. saçma sapan şeyler. tesise giren malzemeler balyalanıp çıkıyor. benzer malzemeler birlikte balyalanıyor bunun ayrımını yapan firma yoktur varsa da cok azdır yani. nasıl olacak ben anlamadım.
 
@Meryem GÜNGÖR
Rica ederim Meryem hanım. siz sanırım 2015 aralık ayında mı almıştınız belgeyi stoğu yinede sıfır yazabilirsiniz bence.

atık kabul tarihinde 2015 aralık ayını seçip açıklamayı yazarak stoğu sıfır girebilirsiniz
 
@Gülşah Albayrak Hanım ben il çevreyle görüştüğümde 2015 aralıkta belgeyi yeni aldığım ve tehlikesiz atığım olmadığı için boş beyan yaptığımı söyledim. Buna dayanarak 2016 Ocakta ambalaj atıkları da dahil tesisteki tüm atığı 2015 devreden atık olarak ocak ayına girsem yanlış bir uygulamama mı olur diye sorduğumda yapabilirsiniz açıklama kısmını bu şekilde doldurun dediler.
 
@Meryem GÜNGÖR
il çevre dediyse bir şey diyemem ama ben artık yazılı bir şey olmadıkça söylenenleri yapmakta tereddüt ediyorum. bu şekilde yapmadan önce benim fikrim çevre il müdürlüğünden görüş isteyin ki ilerde bir sıkıntı olduğunda yazılı bir belge olsun elinizde
 
Arkadaşlar merhaba, tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi aldık çevre bilgi sisteminden tesisimizin kaydı yaparak atık yönetim uygulamasını açtırdık fakat kütle denge sistemi diye bir sekme yok resimdeki gibi ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    10.1 KB · Görüntüleme: 40
Meril hanım, çevre bilgi sistemine girin, sağ üst kısımda firma işlemleri butonu var, firma bilgilerine girdiğinizde sol alt kısımda ek uygulama formu var. Formdan istediğiniz uygulamayı seçip başvuru yapın
 
@L.Nergiz

Aynı şekilde yaptık atık yönetim uygulamasını seçtik fakat kütle denge sistemi açılmadı sadece atık beyan var başka bir şey mi seçicez acaba?
 
@suleyman dalkıran
evet beyan yapılır .yaparken hata yapmadan eksık bılgı vermeden doldurmaya calısın . sonra duzeltmeler bıraz ugrastırabılır
 
Üst