• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2017/1 kpss çevre mühendisi alımı

ziraattan 870 gıdadan 320 tanealınıyor bizde 15 tene bu gidişle atama puanları 95+ olacak
biryıl kpss calışacaklara kolay gelsin bu meslegi okumasanız zaten 80+ ile memur ataması oluyor
 
Ben Bartın ÇŞB'da geçen yaz stajımı yaptm. Orda 5 tane çevre mühendisi vardi. Bi tane de jeoloji mühendisi var ve jeoloji muhendisi de çevre muhendisinin görevini yapiyor.Yani jeoloji muhendisine kendi alanında iş getirdiler muhendisin dediği şuydu ' Ben yillardir çevre muhendisinin yaptığı isi yapiyorum kendi alanima ait hiç iş yapmadim şimdi bu işin altindan nasil kalkayim.'
 
@Merve Akgül

Ne güzel özetlemişsin.. MAlesef durum böyle arkadaşlar.. ancak blogumuzdaki etkinlikleri yapmanız ve yaymanız çevrenize yaptırmanız da büyük faydası olacaktır.. Türkiyedeki bütün çevre mühendisliği okuyanlar 1 defa BİMER ve CİMER'e kamunun çevre mühendislerine ihtiyacı olduğunu belirtse çok işe yarayacaktır çünkü direk bakanlığa iletiliyor..
 
Dostlar Allah atanmayı bekleyen kardeşlerimizin gönlüne göre versin ben kendimce rotamı değitirdim tavsiye ederim olmuyorsa yapacak bir şey yok çünkü :) 2017 kpss 86 aldım aynı koşullarda çalışsam 2018 de 90 da alırım allahın izniyle ama değer mi? O yüzden bakış açınızı değiştirin.
 
@yusufok hocam bizzat müsteşara yazdım, neden bu kadar az alım yapıyor bakanlık,Avrupa ülkelerinde bu kadar önemli iken neden bizde ikinci plana atıyoruz çevreyi, herhangi bir ses seda yok.Bunun en büyük nedeni devlet çevre olgusunu ikinci plana bıraktı.
 
İlk önce Çevre mühendisleri imza haklarını oluşturması gerekiyor. Mesleğin değeri imzası olmadan iş yapılamamasından başlıyor. Öncelikli çalışmamız Çevre mühendisinin hangi işlerde imzası olmazssa olmazdır bunları belirleyip bu noktalarda çalışmalar yapılarak mesleği değerli hale getirmek olmalıdır. Sonrasında atamalar kendiliğinden gelir. Aksi halde çevre görevlisi miyiz çevre mühendisimiyiz diye düşünüp dururuz. :)
 
@serhanmaden keşke bizimle bitse bu durumlar. Ne yazık ki başa gelenler değer vermiyor. Herkes kendi branşını yapsa bu sorun olmaz. Denetimlerde inşaat alanına kimyacı, ambalaja elektrik mühendisi giderse bizler ne yapabiliriz. Bunu baştakiler bu şekilde yapmış.
ya da gelen süreç bunu mu gerektirmiş bilmiyorum. Kamular özelleşmeye gittikçe kamudakiler işten çıkmamak için saçma sapan alanları doldurmuşlar. Sıfır bilgileri ile birde artistlik yapıyorlar. Neyse ben sinirlenmeden çekilim buradan;)
 
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 22.05.2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarına göre, Bakanlığımız taşra teşkilatında ihtiyaç duyulan yerlerde (il/ilçelerde) istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 1341 Mühendis, (874 Ziraat, 328 Gıda, 96 Su Ürünleri, 10 Balıkçılık Teknolojisi, 33 Harita Mühendisi) 717 Veteriner Hekim olmak üzere toplam 2058 sözleşmeli. personel. alınacaktır.
YORUM YOK ABİ VALLA YOK, GRAM DEĞERİMİZ YOK ŞU GÜZELİM ÜLKEDE.
 
çevre ve şehircilik bakanlığı alımı olmadıkça toplu alım olmaz. maximum 20 leri bulur. son gelen iki bakan çevreyle pek alakası olmayan insanlar. toplu alım için ya bu bakanlık ayrılacak yada imkansız olan çevre kökenli bir bakan başa geçecek.
 
Arkadaşlar durum çok iç açıcı değil.. Bizim bizden başka kamuda güçlenmemiz gerektiğini düşünen yok.. herkes kendi derdinde.. Kimle konuşsam çalışan eksikliği var diyor denetim yapamıyoruz yetişemiyoruz diyor.. ancak daha dün Yüzlerce insan Tapu Kadastrocu Alımı yaptı ÇŞB... Bu ne demek biliyor musunuz ? RANT demek.. BETON Demek..

Son atamada 1 tane bile çevre mühendisi alımı ilanı açılmayıp 100'lerce tapukadastrocu alındı Antalya'ya..
Mesela dün MOTAT ile alakalı İL Çevre'yi aradım.. 4 kişi birbirine bağladı.. kimse bir şey bilmiyor.. en son 5. kişi de ben bir sorayım yarın bir daha arayın dedi..

Amatör 3-5 kişi var emek verip uğraşan eğer sizler de bir şeyler yapalım diyorsanız blogumuzu inceleyip etrafınıza yaymanız ve kendiniz de enazından her gün 1 tanesine 2 dakika ayırıp yapmanızda fayda var.. En önemlilerinden biri olan etkinlik 2'nin linkini aşağıya bırakıyorum

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst