• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2018 YKS Yerleştirme Sonuçları Çevre Mühendisliği Bölümü

KAPLAN Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Haziran 2011
Şehir
Ankara
Firma
Belediye/Kamu
2018 YKS yerleştirme sonuçlarına göre yerleştirme yapılan Çevre Mühendisliği Bölümü olan Üniversite sayısı (İkinci Öğretim ve Burslular hariç) 23 ve bu bölümlerden sadece 10 tanesi genel kontenjanlarını tamamen doldurmuş, geri kalanlar ise yarı yarıya veya daha az, puanlar ise 7 üniversite hariç hep 300 puanın altında kalmış, geleceğin bir türlü gelemeyen mesleği olma yolunda ilerliyoruz galiba. Yüksek puanla tercih gören ilk 5 üniversite dışında kalan bölümlerin bir gözden geçirilmesi işsiz mühendis ordusuna daha fazla katkı yapmamaları açısından iyi olacağını düşünüyorum. Sizce?
 
@p.culha sıkıntılı işler yani sistemden çıkarmak mümkün mü, yoksa doğru mu yanlış mı hala daha böyle tarafsız kaldığım ender konulardan biri sokak toplayıcıları.
 
@HTM Evet hepsi özel sektörde. Bende özel sektörde osb de bölge sorumlusuyum. Gayet memnun ve mutluyum. Karamsar olmamak lazım. Kendinizi meslek adına ne kadar çok geliştirirseniz emin olun bi yerde karşınıza güzel fırsatlar çıkacaktır.
 
2010 Harran Üni. mezunuyum. Büyük bir maden firmasında 4 çevre mühendisiyiz. Birim sorumlusuyum, hepimizde işimizden ve gelirimizden memnunuz. Mesleğimizin iyi ve kötü yanı var, her sektörde olduğu gibi... Karamsar olmayalım lütfen... İtü müş, ODTÜ müş vs... 1 Harran, 2 Erzurum, 1 Mersin Üniversitesi mezunu arkadaşız... Selamlarımla...
 
Üst