Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yürürlükte2025 yılı i̇dari para cezaları - karşılaştırma tablosu ve açıklamalı halleri - 24 aralık 2024
2025 Yılında verilecek 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca İdari Para Cezaları yayımlandı. Geçtiğimiz yıllarda paylaştığım gibi, ekte geçmiş yıllarla olan karşılaştırma tablosu ve cezaların açıklamalı hâli yer almaktadır.
Cem YılmazCem Bey elinize saglik, ancak f bendi 2022 yilinda degisti ve maddede gecen ozellikle "alıcı ortam" terimi kaldirildi. ben bunun büyük sıkıntısını çektim o yüzden bildirmek istedim. direkt olarak alıcı ortama atıksu deşarjı ile ilgili net bir cezai madde su anda kanunda yok, belediyelerin yönetmeliklerinde yaziyor genelde bu durum. lütfen yaniliyorsam düzeltin, teşekkürler.
Merhaba elinize sağlık Cem bey. Koku emisyon değeri sınır değerinin üzerinde çıktığında aşağıdaki madde üzerinden mi cezai işlem uygulanır ? Teyit etmek amaçlı sizlere soruyorum
- c) Hava kirliliği yönünden kurulması ve işletilmesi izne tâbi olmayan tesislerin işletilmesi sırasında yönetmelikle belirlenen standartlara aykırı emisyona neden olanlara 6.000 Türk Lirası (167.045 TL) idarî para cezası verilir.
b) İzne tâbi tesisleri, aldıkları izin belgesinde veya yönetmeliklerde öngörülen önlemleri almadan veya yönetmeliklerde belirlenen emisyon standartlarına ve sınırlamalarına aykırı olarak işletenlere 668.667 Türk Lirası idari para cezası verilir hükmü uygulanmaktadır.
Cem Yılmazizne tabi tesis dediği emisyon iznine tabi olan tesislerden mi bahsediyor acaba, biz emisyon iznine tabi değiliz, o zaman da bu madde midir yinede
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.