• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat kimlik belgesi

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir firmamız arıtma tesisini yeni kurdu ve atıksuyunu alıcı ortama deşarj edecek. Bu nedenle AAT kimlik belgesi gerekiyor. İnternetten Ek-1 formunu doldurdum. Şimdi ne yapmam gerekiyor. Bu formu ödeme ile birlikte il çevre müdürlüğüne mi teslim edeceğim? Yoksa önce başvuru formu ile başvuru yapıp ödemeyi sonra mı yapacağım? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba nasıl bir yol izlemeliyim
 
Sanırım muafiyet yazınız mevcut. Evet sisteme muaf olduğunu belirtmek gerekiyor. Tabi sebebiyle birlikte örneğin; atıksuyum oluşmuyor, kanal bağlantı yazım var veya vidanjör hizmeti alıyorum.
 
@Gizem Onursoy
eçbs üzerinden gerekli bilgileri dolduruyorsunuz. Sonra 450 tl kimlik belgesi parasını referans numarası ile halkbankasına yatırıyorsunuz ve dilekçe ile beraber ek 1 başvuru formunu dolduruyorsunuz ve dekont ile beraber il çevre müdürlüğüne veriyorsunuz. Sonra onlar size aat kimlik belgesini veriyorlar.
 
Arkadaşlar merhaba, AAT Kimlik Belgesi için başvuruda bulundum. Sistem güncellendikten sonra bütün bilgileri girdim ancak arıtma verimini nereden gireceğimi bulamadım. Bilgi kontrolü dediğim de sadece arıtma verimi ve güncelleme tarihi boş görünüyor. Bu konuda bilgisi olan var mı
 
Merhaba, arıtma verimini yıllara göre arıtma bilgileri sekmesinden girmeniz gerekmektedir. Eğer hazırlanan teknik uygunluk raporu veya başka bir belge varsa arıtma verimi rapor veya belgelerde geçer.
 
Yıldız hanım merhaba, size aat kimlik belgesi ile ilgili maddeleri burada paylaşıyorum. Eğer siz yüzey suyunu çöktürme havuzunda dillendirip tekrar proseste kullanıyorsanız o zaman aat kimlik belgesi almanız gerekir. Hazır beton tesislerinde proses sularını çöktürme havuzunda dinlendirip tekrar kullandığımız için kimlik belgesi aldım. Ancak bazı tesislerde kanal alt yapısı bulunan firmalara kanal bağlantı izin belgesi veya bağlantı kalite kontrol ruhsatı verildiğinden dolayı aat kimlik belgesi alınmasına gerek yoktur.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20190613-142556_Word.jpg
    Screenshot_20190613-142556_Word.jpg
    338.1 KB · Görüntüleme: 119
Biz de yağmur suları toplanıp yolların sulanmasında kullanılmaktadır. Hatta konu ile ilgili Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisi Proje Onayı Genelgesi hükümlerinden muaf yazısı aldık.
 
Tesisinize gelen yağmur sularını çökeltme havuzunda biriktiriyorsunuz ve onu tahliye etmeniz gerekir. Siz tekrar kullandığınız için kimlik belgesi alınması gerekir. Tesiste oluşan atıksuların geri kullanımı için hazırlanan teknik uygunluk raporunda yağmur suları da hesaba dahil ediliyor. Dediğiniz gibi muaf yazısı veriliyor. Bence siz kimlik belgesine başvuru yapın. Hazır beton tesislerinde biz de suları araç yıkamada ve sulama da kullanıyoruz.
 
Merhabalar ;
çalıştığım tat firmasında oluşan atıksular fosseptikte biriktirilip vidanjörle çekiliyor bu sisteme bu tarz tesislerinde kayıt olması gerekiyor mu ?
 
@farukayhanaydın sistem üzerinden açtırmanız gerekir. Bir dr vidanjör ile çekip yapıldıktan sonra makinaları saklayın. Gerekirse bağlı bulunduğunuz belediyeden vidanjör ile çekim yapıldığına dair yazı alabilirsiniz.
 
@Olgaç Sürmelihindi Tamamdır teşekkürler. Son olarak her çekildiğinde bununla alakalı kesilmiş faturaları saklıyorum.Sistemi açtırmak için sadece başvuru formunu göndermem yeterli miyoksa aat kimliği için halkbankasına denilen miktarı yatırmama da gerek var mı ?
 
Üst