• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aat kimlik belgesi

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
Bir firmamız arıtma tesisini yeni kurdu ve atıksuyunu alıcı ortama deşarj edecek. Bu nedenle AAT kimlik belgesi gerekiyor. İnternetten Ek-1 formunu doldurdum. Şimdi ne yapmam gerekiyor. Bu formu ödeme ile birlikte il çevre müdürlüğüne mi teslim edeceğim? Yoksa önce başvuru formu ile başvuru yapıp ödemeyi sonra mı yapacağım? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba nasıl bir yol izlemeliyim
 
@lizzie Yağmur suyu da olsa siz bu suyu sulama olarak kullanacaksınız. Yağmur sularını siz çökeltim havuzuna toplatacağız sürede sahada toz vb. maddeleri bünyesine alacağından dolayı atıksu olarak düşünün. Siz bu atıksuyu tekrar kendi prosesinizde kullanacaksınız. Bunun için aat kimlik belgesi almanız gerekir. İsterseniz bunu Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sorarım.
 
Merhaba, kimlik belgesi aldığınız arıtma tesisi veya çökeltim havuzunda kapasite artışı olmazsa yenilemenize gerek yoktur. Kimlik belgesi üzerinde eski çalışanın ismi yazıyorsa sıkıntı olmaz.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Danışmanlığını yaptığım bir derin deniz deşarj tesisinin aat kimlik belgesi mevcut. Fakat fark ettim ki kimlik belgesinde yazan debi, kapasite ve çamur miktarları vs. yanlış yazılmış. Bunları sistemde güncelledikten sonra tekrar kimlik belgesi çıkarmam gerekiyor mu?

Çıkarılması gerekiyorsa bunu nasıl yapmam gerekiyor? ve ilk kimlik çıkartırken yatırılan harcı tekrar yatırmam gerekiyor mu?

Konu hakkında bilgisi olan var mı?
 
Oğuzhan Bey Merhaba,

Siz sistem üzerinden gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra durumu anlatan bir dilekçe yazarsınız ve ekine önceki aat kimlik belgesini ekleyerek yenileyebilirsiniz. Sistem üzerinden il çevre müdürlüğü onaylama yapar ve yeniden kimlik belgesini çıkartır. Tekrardan harç bedeli yatırmanıza gerek bulunmamaktadır.
 
Merhabalar,

Danışmanlığını yaptığım bir firmanın aat kimlik belgesi alması gerekiyor atıksu bilgi sisteminden tüm bilgileri doldurdum ama referans numarası çıkmadı referans numarasını nasıl alıyoruz ?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst