• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

acill..

Gülcan İzgi

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ağustos 2011
çevre mühendisliği okuyorum... istanbulda staj yapıorum ancak pek bişey yaptığım sölenemez arıtma teisis ve lab. ortamı hakkında yazabileceğim acil örnek bi satj defteri arıyorum yardımcı olursanız sevinirim
 
Cevap: acill..

merhabalar;
öncelikle şunu rica ediyorum arkadaşlardan lütfen konu başlıklarına özen gösteriniz. acil - yardım edin - lütfen gibi sözcükler yerine ne istediğinizi anlatan kelimeler seçerseniz size geri dönülmesi o kadar çabuk olur.

konunuza gelince;

anladığım kadarıyla bir arıtma tesisinde staj yapıyorsunuz ve aynı alan içinde arıtma tesisi için bir de lab. ortamı kurulmuş. böyle bir durumdaysan staj defterini bulup aynısını yazmanın sana bir faydası yok benim yaptığım stajdan bahsedeyim. belki fikir sahibi olursun. ben lab. stajımda defterime yapılan deneyleri yazdım her sayfaya ayrı bir deney ve deneyin yapılış amacını anlatan bir kaç bilgiye yer vermiştim. bunun dışında arıtma tesisi ile ilgili üniteleri gösteren fotoğraflar ve ünitelerin hangi amaçla yer aldığını hangi kirlilik parametrelerinin giderilmesi için dizayn edildiğinden bahsedebilirsin. hatta kendini deney yaparken ve deneyi anlatırken videoya alabilirsin kendine bir çizelge olusturup ünite adları ve yapılan deneylerin isimleri ve günlük değişimi takip edebilirsin. mesela 1. gün havalandırma havuzundaki boi kons. şu kadar iken sonraki gün şu kadar oldu. bunun sonucu havuzda böyle bir değişim gözlendi gibi şeyler yazabilirsin. böylece hem hocalar senin her gün staj yaptığını ve verimli staj yaptığını düşünürler. şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Cevap: acill..

deneyler ve deneylerin yapılış amacı hergün yaptığınız işi gösterir mutlaka yazın ancak ben staj defterinize tesisin ünitelerini akım şemasını ve çalışma şekillerini yazmanızı öneririm. eğer stajınızı hocalarınıza sunum şeklinde aktarıcaksanız, tesisin nasıl çalıştığına daha çok önem veriliyor. defterinizi doldururken de arıtma tesisinde çalışan mühendisten tesisin işletme defterini siterseniz defterinize yazmanız için size verecektir. ünitelerin ve laboratuvardaki ekipmanların resmini çekmeniz size hem defterde hem de sunumda görsel bir takviye olacaktır. kolay gelsin
 
Cevap: acill..

Ayrıca deneylerle tesis işletimini ilişkilendirebilirsiniz. Hangi deneyde arıtmanın hangi verimine bakılıyor iyimi kötü mü vs..
 
Cevap: acill..

daha önce siteye yükledim ama nerede bilmiyorum biraz baka belki bulursun.
 
Üst