• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AKM analizi

onurkurt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2012
Herkese merhaba. Atıksu arıtma tesisi laboratuvarında çalışıyorum. Whatman filtre kağıtlarının büyükleri ile çalışılıyordu fakat normalde küçük filtreler ile çalışılması gerektiğini öğrendik ve yine whatman küçük filtreler ile çalışmaya başladık. Havalandırma havuzlarından 20 ml çalıştık, seyreltip 20 ml ve 10 ml çalıştık. Fakat ne yaptıysak yapalım, vakum beherinde küçük filtreyi süzdürdükten sonra etüv'e koyduğumuzda, sanki ayrı bir katman varmış gibi filtre kağıdının üzerindeki kısım kalkıyor ve ayrılıyor filtreden.. Yani filtrenin üst kısmı sökülüyor. Hem internetten hemde diğer arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulundum fakat çözüm bulamadık. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler, herkese iyi günler..
 
Ayrılma sebebine birşey söyleymem belki ama bahsettiğiniz şekildeki bir ayrılmaylada akm analizini çok etkilemez herhalde. Bir miktar uraştırır anca...:kötü:
 
filtre kağıdının darasını aldıktan sonra sonucu etkilemez. arkadaşın belirttiği gibi 2 filtre kağıdını aynı anda koyuyor olmayasınız?
 
Yok arkadaşlar, filtre kağıtlarının yapışık olması gibi bir durum yok, kullanılan numune yüzeye tam yapışamıyor, yapışan kısımda kuruyunca kalkıyor ve uçuyor. Sorunu hallettim, numune miktarını biraz azaltıp, vakum filtrede biraz fazla tutup, etrafı kapalı bir alüminyum tepsi ile muhafaza ettiğimde sorun büyük oranda giderilmiş oldu..
 
Üst