• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aktif karbonla fenol giderimi?

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
(Pb), (Zn) ve fenol içerikli atıksudan (bakery industry). Biyolojik proses ardından aktif karbon kullanarak giderim yamayı planlıyorum.

Aktif karbonla ilgili çok bir bilgim yok ama okuduğum makalede fenol gideriminde çinkoklorür ile aktive edilmiş aktif karbon numunesi daha fazla fenol tutmuştur. Deniyor.

Şimdi benim suyumda da çinko var, bu materyali kullanmalı mıyım?

Makale:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 


bence sizde bir test yapın sonuç olumlu ise deneme yapmanızda kanaatimce sakınca yoktur. tabii diğer parametrelerinizde olumsuz yönde bir değişikliğe sebeb olum olmadıgı da önemli.
 

Ekli dosyalar

  • Akrif-karbon-ve-iyon-degistiriciler-kullanilarak-sudan-fenol-giderilmesi-removal-of-phenol-from-.pdf
    402.4 KB · Görüntüleme: 49


@hazelcandan
tesis yok ama gidermeniz gereken parametreler var, aktif karbonun atıksudaki verimini görmeniz açısından deneme şart :) gerçi, aktif karbonla giderim yapmanın pek bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum ve genelde de verim gayet iyidir, yinede tesis yok ise, tasarım aşamasında olsa dahi ben olsam sonucu gözümle görmek isterim :)

tabii eğer kağıt üstünde parametreler belirleyip kağıt üstünde bir tesis kurmak istiyorsanız aktif karbon giderim için yeterlidir.
 
Üst