• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Alınması gereken serti̇fi̇kalar, eği̇ti̇mler

hasretkaygusuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Mayıs 2023
Şehir
Ankara
Firma
-
Merhabalar ben çevre mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim. Şimdiden bana yararı olacak sertifikları ve eğitimleri almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir simdiden teşekkürler.
 
Son dönemde Sürdürülebilirlik ve Karbon Ayak İzi piyasa yapmış durumda, bu iki konuda alacağınız eğitimler en güncel ekmek kapısı denebilir.
 
hasretkaygusuz
Sertifikalara sahip olmanız için bir kere mezun olmanız gerekiyor. Ben mezun olduğumda (7 yıl geçti) İSG ve sonrasında TMGD yaygındı ama bunlar için önce mezuniyetiniz gerekiyor. İSG için açıktan okuma şansınız var ama size o diploma ancak C Sınıfı Belge verir. O da pek işinize yaramaz. Açıkçası şu an Sürdürülebilirlik ve Karbon Ayak İzi yaygın ama bu sertifikalar size iş garantisi vermez ayrıca şahsi düşüncem mesleki yönden sizi geliştirmez.

Bizim mesleğimizde en önemli görülen şey, benim görüşüm elbette, önce tecrübe. Onun için de doğru yerlerde staj yapmalısınız. Onun için de özel sektörde hangi alanda çalışacaksanız ona göre stajları yapmak lazım.
 
hasretkaygusuzÇünkü gönüllü çalışmak gibi bir kavram kanunlarımızda yok. Çalışırsınız yada çalışmazsınız bu şekilde değerlendirmek lazım. Siz gönüllüyüm desenizde işveren sizi çalıştırırsa SGK yaptırması gerekir ve bunuda işverenin tercih etmemesini doğal karşılayabilirim. Tabi ki gönül ister ki birçok işveren stajyer alsın çalıştırsın ama kanuni gereklilikler girince işin içine süreç ve karar değişiyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Fatih Özcanaslında birçok farklı bölümden arkadaşlarım gönüllü stajını yapıyor hatta 1 yazda 2 veya 3 yerde. Tek sıkıntı yaşayan benim diyebilirim. Gönüllü stajımızda da sigortamızı okul yapıyor aynı zorunlu staj gibi evrak vs doldurarak giriyorum ben geleyim sizin firmanızda çalışayım ama bana para vermeseniz de olur gibisine bir şey değil yani o yüzden ben anlamıyorum çok fazla hocam, deneyim kazanmak isteyen kendini bir şekilde geliştirmek isteyen bir öğrenciye yardımcı olmamanın mantığını anlamıyorum ki zorunlu stajımı bile bulmakta çok zorlandım 2.sini nasıl bulacağım hiçbir fikrim yok. Okuluma kariyer günlerinde birçok firma geliyor ama 2 tanedi sadece bana doğru düzgün bilgi verebiliyor. Eleştirdiğim konular bu kusura bakmayın çokk uzun yazdım vaktinizi aldım bu sıralar bu konularda çok doluyum.
 
Bence hayatta "şanslı" bir insansanız iş bulma ihtimaliniz de artıyor. 2024 yılındayız ve en önemli iş bulma faktörü şans, denk gelme, referans gibi maddeler. İşiniz, tüm hayatınız oluyor ve bu bir şanstan ibaret. Ne kadar acı verici, değil mi?
 
Üst