Atık lastiklerin yakılması

Üyeler Görebilir
Burdur da bulunan Çİmento fabrİkasinda atık lastikleri yakmak İstİyoruz. Bunun İÇİn neler yapmam gerekli ve tesiste herhangi bir sistem değişikliğine gitmem gerekli mi? teşekkürler :)

Üyeler Görebilir
Cevap: atık lastiklerin yakılması

lastikleri yakmaktansa lastik geri dönüşümü yapan firmalara bedelsiz vermek daha mantıklı çimento fabrikası için sonuçta bir bedel ödüyorsunuz. Türkiye'de eminim lastik geri dönüşümü yapan bir firma vardır....

Üyeler Görebilir

ÖTL’lerden Enerji Geri Kazanımı:

Yüksek kalorifik değere sahip olan kullanılmış lastikler yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda yakılarak enerji elde edilebilir. Kullanılmış lastikleri Çimento Fabrikaları, Kireç - Alçı Fabrikaları gibi tesisler ilave yakıt olarak kullanmaktadır. Bunun için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisans alınması gerekmektedir. Türkiyede ÖTL’leri yakıt olarak kullanabilecek 41 adet Çimento-Kireç Fabrikası mevcut olup bunlardan 16 tanesi Çevre ve Orman Bakanlığından ÖTL yakma lisansı almıştır.

Üyeler Görebilir

bende tesisimde atık lastikler ve atıkyağları yakmak istiyorum ama bunu yapmak için öncelikle bir kurulum maliyeti sonra bana getirileri önemli ve kurulum maliyetini ne kadar sürede kapatabilirim yoksa aqresifxerhan arkadaşımın da dediği gibi geri dönüşüm firmalarına verebilirim.

Üyeler Görebilir

Lastikler konusunda dediğim gibi firmalar vardır ve kanunda bu lastikleri verirken iki tarata bir para talep edemiyor literatürde. Tabi bu kağıt üstünde ben bu lastikler için para ödediklerinide duymuştum bilginize..

Üyeler Görebilir

Gökhan kardeşim nedir sendeki bu Yak-Kurtul sevdası :) Yağı yaktın şimdi sıra Lastikdemi :)

Üyeler Görebilir

sayın mustafa bey; çevre il müdürlüğünden lisans alınması ve emisyona uygun flitreleme sistemi yapılması gerekir.
1-gaz atıklar
2-partükül konsantrasyonu
3-islilik parametreleri
NETFAN firması olarak fabrikanıza özel proje ve tasarım yaparak sorunu çözeriz. irtibat için ([email protected]) Yapacağımız sistemler ,yatırım maliyetinden çok ,işletim maliyeti kazandırır.
selamlar işlerinizde başarılar.

Üyeler Görebilir

kardeşlerim hepiniz ilgisi için çok teşekkürler aranızda yakma lisansı alan arkadaşlarımız varsa nasıl aldığını anlatabilir mi?

Üyeler Görebilir

@maverick

:) Rezil olduk desene , mustafa gökhanda sanki kullanıyordu kardeşim şöyle yakışıklı bir resmini koyku tanıyalımda :) hem eski falan ne ayak ! :)