Atıksu arıtma tesisleri için deşarj izni

Üyeler Görebilir
paket arıtma tesisleri tasarımı yapıldıktan sonra deşarj izni almak için danışman firmayla anlaşmak mı gerekir yoksa arıtma tesisini yapan firma deşarj iznini alabilir mi?
deşarj iznini almak için, çevre izin ve lisanları yönetmeliği kapsamına giren yada girmeyen tesisler için ,ne yapılması gerektiği hakkında bilgisi olan var mı?(danışman firma olmak gerekir mi?)
 
Üyeler Görebilir
Eğer bir firmaının deşarjı olup deşarj izni alma gibi bir durum ile karşı karşıya ise o firma yönetmelikte Ek-2 kapsamında diğer kısmında muhakkak bir maddeye giriyordur.( 10. maddedeki S.K.K.y tabi tesisler kapsamına giriyordur muhtemelen ) diğer sorunuza gelince yönetmeliğe tabi ise ister arıtma sistemini kuran danışmanlık firması ile anlaşır isterse sizinle anlaşır ama muhakkak birisi ile anlaşmak sözleşme imzalamak zorunda.
 
Üyeler Görebilir
Aslı Hanım (Aslıcım) :) , arıtma tesisini projelendiren firmanın danışmanlık yapabilme yetkisi var ise, projesini yaptığı tesisin deşarj izni alabilmesi için başvurabilir. Eğer yok ise başka bir danışmanlık firmasıyla anlaşmak zorundadır.
 
Üyeler Görebilir
Paket veya herhangi bir arıtmanın deşarj izni zorunluluğu vardır. Genelge 2005/5' e göre proje onay dosyası hazırlanır. Deşarj izni için gerekli olan proje onay dosyasının hazırlanması gerekmektedir. Proje onay dosyası için de; oda kaydı olmak şartı ile çevre mühendisi, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi ve makine mühendisine ihtiyaç vardır. Ayrıca firmanın büro tescil belgesine de ihtiyacı vardır. Genelde sistemi kuran firmalar proje onay dosyasını hazırlarlar. Ancak saydığım gereklilikler eksik ise dışarıdan destek alabilirsiniz. Hazırlanan dosya ilgili idareye gönderilir ve idare onaylar.
Saygılarımla
 
Üyeler Görebilir
Atıksu arıtma tesisi deşarj noktası alıcı ortam olarak dere(kuru dere) gözükmekte. İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede ilerde arıtma tesisinin deşarj noktasından kaynaklanacak koku problemlerinin olabileceği için hattı 900 metre uzatıp Kızılırmak'ın bir koluna bağlanmamızı istiyorlar. İlerde şikayetlere neden olabileceğini düşünüyorlar. Hattı 900 metre uzatmak ise ekstra maliyet oluyor belediye'ye. Yasal olarak alıcı ortama deşarj etmemize rağmen her hangi bir cezai işlem uygulanabilir mi? Başka bir önerisi olan var mı?
 
Üyeler Görebilir
Arkadaşlar Merhabalar,

Mobilya boya fabrikasında boyahane ünitesinde, atık boya havuzları bulunmakta ve bu havuzlarda çöktürülmektedir. Burada kullanılan su tekrardan sisteme geri beslenip tekrar kullanılmaktadır(Kapalı Çevrim olarak)

Atık su deşarjı söz konusu değildir ve bu konu ile ilgili rapor hazırlattırmam gerekiyor. Bu sudan deşarj olmadığı halde analiz yapılması isteniyor. Acaba SKKY nin hangi tablosuna göre analiz yapılması gerekiyor...


Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımın acilen yardımlarını bekliyorum...

İyi çalışmalar...
 
Üst