Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Üyeler Görebilir
6 Senedir C işleten ne yapacak bilen var mı acaba ?
sistem 3 seneden fazla ise eğitime başvuru yapamazsınız diyor.
B'ye de başvuru yaptırmıyor.
valla yaptılar bir sistem nereye gidiyor anlamış değilim.

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
esinerayBakanlık yetkili personelinden gelen cevapta şu şekilde ;

''Tesisinizde çalışan mühendisiniz yıllık tecrübesi varsa sistem onu A sınıfı belge almaya yönlerdirmektedir. A sınıfı belge alması durumunda da B C ve D sınıfı tesislerde dahil olmak üzere tüm tipteki tesislerde sorumlu olabilmekte olup A sınıfı belge başvurusu yapmasını tavsiye ederiz. ''

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
benim başvuru ret nedenim mail yolu ile geldi. Tecrübem kentsel olduğu için endüstriyel B ye başvuramazsın diyorlar. ben bakanlığın yaptığı açıklamada 3 yıl üzeri herhangi bir atık su arıtmada tecrüben var ise kentsel ve endüstriyel eğitimin B guruplarına başvuru yapabilirim diye anlamıştım. kentselde tecrübesi olan endüstriyelde tecrübe olarak kabul edilmiyor.

Üyeler Görebilir
cengizöztürkBununla ilgili bir soru sorulmuştu sorulan soru ve verilen cevap;

Sorun: Kentsel atıksu arıtma tesisinde 3 yıldır çevre mühendisi olarak görev yapmaktayım ve Kentsel B sınıfı tesis sorumlusu belgesine başvurabiliyorum. Ancak iş durumuna göre aynı zamanda da endüstriyel tesis sorumlusu belgesi de almam mümkün müdür?

Cevap: Birden fazla başvuru yapılabilmektedir. Bununla birlikte eğitimler ancak farklı zaman dilimlerinde alınabilecektir.

Üyeler Görebilir
Sistem A ve D ye başvuruyu kabul etti. Buna ek olarak A-Endüstriyel ONAYLANDI.
D-Endüstriyel reddedildi.
A ve D kentsel de daha değerlendirmede.
Reddedilen D -Endüstriyelin açıklamasında "Mükerrer başvuru" yazıyor. Birden fazla başvuru olduğu için kabul edilmedi sanırım.
Bu konu da eklemek yapmak isteyen arkadaşlar kendi durumları ile karşılaştırıp analiz ederlerse az çok birşeyler anlamış olacağız...

Üyeler Görebilir
100 m3/gün biyolojik paket evsel atıksu arıtma tesisi hangi sınıfa giriyor?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
TSUAma bu 100m3/gün lük biyolojik paket arıtma, sanayi firmasında kullanılıyorsa B sınıfına girmektedir. Zamanında bir çok sütten peynir vs. imalat yapan firmalara sadece biyolojik paket arıtmalar kurulmuştur. Böyle bir durumsa benim düşüncem B sınıfına girer. Tasarım nüfusuna bakılan arıtmalar il veya ilçelerin genelde belediyelerin sorumluluğunda olduğu arıtma tesisleridir.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar öncelikle selamlar. 02.11 tarihinde başvuru yaptım hala değerlendiriliyor yazıyor. Sizlerin başvuruları ne kadar zamanda onaylandı?

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Özkan BaykanoğluEndüstriyel ve Kentsel için onayları iki farklı bölüm yapmakta acele etmeyin, eksiklik olması durumunda 2 defa eksiklik bildirimi yapılacağı '' Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitimleri Başlıyor '' haberinde belirtilmiş, Ayrıca ilgili uygulamaya girerken karşımıza çıkan iletişim bilgileri ile son çare iletişime geçeriz.

Uygulama Destek Bilgileri
#Ad SoyadE-Posta AdresiTelefon Numarası
1Havva KILIÇ (Endüstriyel)[email protected](0312) 586 32 17
2Görkem DAYANGAÇ (Kentsel)[email protected](0312) 586 32 13