• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Kodları

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Tesisimizde varak yaldız adı altında oluşan bir atık var. Bu atık ambalaj (kutu) üretiminde kutunun üzerindeki bazı resim yazı vb çalışmaların simli veya parlak olmasına yarıyor.

Atığın içeriği
Taşıyıcı folyo: Yaldızın taşınması içindir. Isı etkisiyle taşıdığı tabakalardan
ayrılır. Polyester ve benzeri şeffaf malzemelerden üretilir.
Yaldız tabaka: Esas görüntüyü oluşturan kısımdır. Kimyasal maddeler,
pigmentler ve metal tozlarından üretilir.
Reçine tabakası: Görüntünün malzemeye tutunmasını sağlar. Isı etkisiyle
yapışkanlık etkisi artar, malzeme ile etkileştiğinde soğuyarak görüntünün
malzemeye sabitlenmesini sağlar.

Bu atık ile ilgili hiç bir kod bana mantıklı gelmedi. Bir fikri olan paylaşırsa sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • varak-yaldiz EĞİTİM NOTU.pdf
    4.8 MB · Görüntüleme: 293
Şule Hanım Merhaba,

02 ile başlayan kodlara bakmanızı öneririm. Özellikle 02 03 başlığı altında atık hangi işlemlerden kaynaklanıyorsa bakabilirsiniz.

22703
 
teşekkürler, peki bu atıkları nereye verebilirim? biyoyakıt eldesi yapılabiliyormuş ama yağ yüzdesi düşük oldugu için bir firma almadı, başka bir alabilecek firma bulamadım.
 
Bölgenizde ki bu belirlediğiniz atık kodundan alım yapan firmalara iletebilirsiniz.

Arama yapmak için belirttiğim linkleri kullanabilirsiniz.Atık koduna göre arama yapın sonuçlardan çıkan firmalarla iletişime geçebilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
merhabalar ;
gıda ( krema , jel ) üretim prosesinde son ürün öncesi kullanılan filtre kağıtları tehlikeli atık sınıfına girer mi acaba ?
 
Faruk bey merhaba, son ürün öncesi herhangi bir tehlikeli madde kullanılmıyorsa ve filtre kâğıdı ile kontamine yoksa tehlikesiz olarak verebilirsiniz. Atık kodu 150203 olarak vermenizde sakınca yok. Ama son ürün öncesi önemli.
 
Merhaba Olgaç, teşekkür ederim bilgi için. yönetmeliğe göz gezdirdim aslında ama ilgili madde bulamadım sanırım. çünkü belge talep etmeden aldığımız oluyordu zamanında. o yüzden tuhaf geldi..
 
@TAHA UMUT KORKUT teşekkür ederim üretim firması değiliz ve kimyasalla hiç işimiz yok, o yüzden 15 02 03 olmalı atığımız. Firmanın insiyatifi dahilinde alım yapılabilir diye düşünüyorum bende. Yönetmelik maddesi var mı bilmiyorum gözüme çarpmadı.
 
Çeçilya Hanım, M ile belirtilen bağlı atık kodları Ek-3/B Analizi olmadan tehlikesiz olarak çıkış yapılamaz ve lisanslı tesis tarafından kabulü de yapılamaz. Örn: ........'ın dışındaki atıklar ismi içeren M ile belirtilen kodlar bağlı kodlardır. Tubitak'tan Ek-3/B Analizi için fiyat teklifi almanız gerekmektedir. teklifi onaylamanız durumunda akredite lab. ile anlaşıp numune aldırıp tutanakla ve dekontla birlikte tubitak'a teslim etmenizz gerekecektir.
 
Şu maddeyi mi arıyorsunuz? ?

Atık yönetimi yönetmeliği
Atık üreticisinin ve atık sahibinin yükümlülükleri
MADDE 9
e) Bu Yönetmeliğin ek-4’ünde (M) işareti ile tanımlanan ve ek-3/B’de belirtilen özellikleri içermediği iddia edilen atıkların Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarca yapılan analizlerle tehlikesiz olduğunu belgelemekle,
 
Son düzenleme:
Üst