• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık yönetimi ve bertaraf hk.

Serkan PAT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Haziran 2022
Şehir
Sakarya
Firma
Bilinmiyor
Merhabalar

Fındık Üretiminde üreticilerin Bitki Koruma Bayilerinden almış oldukları ilaç ve kimyasalların boş kutu ve ambalajları çevreye atılmaktadır. Bu kapsamda firma olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek için kontamine olmuş ve tehlikeli (15.01.10*)atık koduyla sınıfa giren atıkları tehlikeli atık konteynerlarında toplamaktayız.
Toplanan bu atıklar fındık bahçelerinin yakın mevkilerinde olmakla birlikte atık konteynerlarında biriktirilerek ilçelerin köy ve dağlık bölgelerindedir. Gerek ulaşım gerekse bertaraf sürecinin sorun oluşturduğu bilinmektedir. Bu aşamada tehlikeli atıkların bertarafını nasıl yapabiliriz. Hangi yöntem uygulanabilir.

Belediyeler bu atıkların bertarafından sorumlu tutulabilir mi?
Toplanmış olan atıkların bertarafını belediyeler üstlenebilir mi? Yasal bir yönetmelik var mı?
Atıkların bertaraf yöntemini nasıl gerçekleştirebiliriz.
Çevresel kirliliği ortadan nasıl kaldırabiliriz.
Alternatif yöntemler nelerdir?
Tkn eşleşme ve bakanlık izleme ve takip süreçlerini nasıl yönetebiliriz?

Siz değerli meslektaşlarımın konuyla ilgili desteklerini bekler iyi çalışmalar dilerim.


Saygılarımla
Serkan PAT
 
Merhaba, belediyeler sadece evsel nitelikli atıkları alabilir. Endüstriyel atıkları izin lisanslı firmalara göndermelisiniz. Özellikle tehlikeli nitelikteki atıkların taşınması Motat üzerinden yapılmalı. Hem taşıyıcı hem de geri kazanım/bertaraf tesisi lisanslı olmalıdır. Ulaşım imkanı zor ise tesisiniz ters bir yerde kalıyorsa tehlikeli atık sahanızı büyük yaptırın. En az 180 gün depolayabilecek büyüklükte olmalıdır. 180 günde 1 çıkışını sağlarsınız yılda 2 kez gelmiş olur. Ancak bidonlar için bir yöntem daha var. Depozitolu olarak çalışabilirsiniz. Kimyasalları satın aldığınız yerin çevre, şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğünden alınmış depozito planı onayı var ise onlara teslim edebilirsiniz. Sadece kimyasalları aldığınız yere depozitolu olarak verebilirsiniz. Başka bir yere depozitolu veremezsiniz.
Atık sahasının özelliklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
› ...PDF
GEÇİCİ DEPOLAMA ALANI ÖRNEKLERİ:
 
Üst