• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesisi işletmesi

  • Konuyu başlatan Anonim (e10a)
  • Başlangıç tarihi
A

Anonim (e10a)

tesise giren …m3/sn debi ile tesisten çıkan debi … m3/sn aynı olması ya da tesisten çıkan debinin yüksek olması normal mi
 
normal olabilir, fakat giriş suyunuzun belirli noktalarında tıkanıklarda olabilir. Debimetrenizden kaynaklı olabilir. Kapakların açıklık ayarlarını kontrol ediniz. Tesise gelen atıksu hatlarını belirli noktalarda kontrol edebilirsiniz. Fark çok büyük değilse önemli bir durum söz konusu değildir. Naçizane fikrim.
 
Peki tesise giriş suyu ile çıkış suyu eşit mi olması gerekiyor? Nasıl bir ilişki olması gerekiyor arasında
 
Merhabalar, bazı reaksiyonlar ve buharlaşma neticesinde çıkış su miktarının giriş su miktarından az olması görülebilir. Ama teoride eğer havuz izolasyonunda problem yoksa, biyolojik sistemlerde geri devrettirilen miktar biliniyorsa giriş çıkış farkı ihmal edilecek düzeyde olmalıdır. Kimyasal aritmalarda kimyasal seyreltme için verilen temiz su miktarı önemli ve korumasız sistem ise yağmur:) Tüm bu durumların olmadığı ya da göz önünde tutulduğu durumda (fark oranı da önemli tabi) debimetrenin doğru çalışmadığını söyleyebilirim. Elektromanyetik debimetreler yakınındaki manyetik alanlardan etkilenebilir (baz istasyonu, trafo vb). Diğer tipler de arizalanavilir.
 
Üst