• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

autocad 2007 komut sorunu

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
komut geçersizliği eskiden herhangi bir problem yoktu şimdi 2 sayfa açıkken birinden diğerine copy paste yapılmıyor cut paste yapılıyor. nasıl çözerim bu sorunu? autocad 3 kere falan sildim geri yükledim hala sorun var!

sorun.jpg
 
virüs kaynaklı bir sorun, bilgisayarınızı güncel virüs programınız ile taratın sorun çözülmez ise bilgisayarınızda "acad.lsp" komutunu tüm sistem ve gizli dosyalarınızda aratın ve bulduklarınıızı silin. c /program files/ autocad dosyası içerisindeki "support" dosyasında "lisp" yazanların tümünü silin ("acadapp.lsp" 'i kesinlikle silmeyiniz) daha sonra autocad'i tekrar başlatınız.
 
Sanırım virüs var birden çıktı sinir oldum base point işe yaramıyor qrafiqer'in dediğini yapıcam bakalım :(

support" dosyasında "lisp" yazanların tümünü silin ("acadapp.lsp" 'i kesinlikle silmeyiniz) support'da iki dosyada yok zaten :(
 
klaveyeden komut yazınca zaten diğer sayfaya atmıyordu önceden de sağ tıkla yapıyordum ama artık onuda yapmıyor anlamadım gitti :(
 
" dosyalar gizli olabilir "
ayrıca,

ekteki dosyayı indirin ve daha sonra autocad’e bu lispi yükleyin.
Bu lisp autocad ana lisp dosyasına kendi temizleme döngüsünü ekleyecek ve her dosya açıldığında dosya açılan klasördeki "acaddoc.lsp" dosyalarını temizleyecektir.

autocad komut satırına "appload" komutunu girin. Dosyayı seçin ve "Load" tuşuna tıklayın. Yükleme penceresini kapattığınızda lisp otomatik olarak çalışır ve autocad klasöründeki lisp dosyalarından kötü amaçlı komutları siler.
 

Ekli dosyalar

  • acad.zip
    1.7 KB · Görüntüleme: 84
Şunun için sormuştum sağ tuş olayını. Sağ tuş işe yarasaydı Edit menüsünden kısayol atamasına göz at diyecektim ama qrafiqer dediği gibi virüs'e benziyor. İşinin yarım kalmaması açısından alttaki kodu "lsp" uzantılı olarak kaydedip Appload ederek geçici olarak çözüme kavuşabilirsiniz.

Kod:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

İyi Çalışmalar..
 
2 seçenek var: birincisi, dosyayı sadece ilk seferde mi yükleyeyim, ikincisi, yoksa açılan her dosya ile mi yükleyeyim? Şimdi ben bunu hiç bir zaman yükleme diye nerede söyleyeceğim? autocad kurup açtığımda gelen ilk sayfa sanırım bundan kaynaklanıyor çok da anlamıyorum ama nerden çıktı durup dururken?
 
şimdi benim pc ofisin ana pc'si herkes ağdan bana bağlanıyor ve ortak klasörden çalışıyoruz. Herkesin bir projesi var bu programla silersem çalışmalar giderse feci olur? Sanırım ilk önce yedekleme yapıcam bu riske giremem şu anda. Ama denicem başka yolu yok sanırım.
 
virüs diğer arkadaşlara da bulaşmış ve bazı çizimlerimde tarih oldu malesef :( bilgisayarcımızı çağırdım :) Herkese teşekkürler yinede
 
Merhaba benim başıma autocad de ilk seferde komutlar girmiyordu 2,3,4 bazende 5 denemede giriyordu yada copy komutunu gircem mesala co yapıyorum ilk sıraya başka komut geliyordu copy komutu alt sıralarda gösteriyordu neyse autocad sayfasında virüs taraması yani arızalı dosya varmı diye tarama yaptım temiz çıktı 2. aşama bilgisayarı tamamen virüs taraması yaptırdım 2 tane virüs buldu bende bundan dolayı sorun olduğunu düşünüyorum virüsleri sildim bilgisayarı kapatıp açacacagım düzelecek diye ümit ediyorum;)
Sorularınız olursa
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden ulasıp sorabilirsiniz.
5 sene tecrübem var yardımcı olabileceğimi düşünüyorum kolay gelsin.
Sene 19.06.2018
 
Üst