• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AutoCad mi? NetCad mi?

  • Konuyu başlatan Silinmiş üye 29412
  • Başlangıç tarihi
S

Silinmiş üye 29412

öncelikle herkese merhabalar çevre mühendisliği son sınıf öğrencisiyim sizce bölümümle alakalı olarak hangi çizim programı daha işe yarar olur? auotcad'ı kullanmayı biliyorum ancak birçok kişi netcad önerdi
 
İkisi de mesleki hayatının tercihlerine göre önünü açacak programlar. İkisini de öğrenmeni öneririm. Eğer mesleki hayatında plan, proje konusunda çalışmak istemiyorsan sadece Autocad öğrenmen yeterli olur.
 
Biraz daha detay vermek istiyorum izninizle;

Ben Kentsel Altyapı konusu üzerine yüksek lisans yaptım. Lisans dönemimde de yine Kentsel Altyapı üzerinden tez hazırlamıştım. NetCad eğitimini düzenleyecek hoca olmadığından bizzat kendim organize ettim. NetCad eğitimini okulumuz bitmeden almıştık.

NetCad bir GIS yani CBS programdır aslında. Eğer mesleki hayatınızda CBS odaklı konularda çalışacaksanız. Birçok inşaat projelerinde NetCad kullanılıyor. Bu inşaat projelerini çizerken de, projeyi hayata geçirmekte de iyi derecede NetCad bilmeniz her daim faydanıza olacaktır. Bir de NetCad'in içme suyu paketinin içerdiği eğitim programları var (bu eğitimi organize etmiştim). Bu içme suyu modülü öğrendiğinizde kentsel altyapı tasarımı konusunda iş bulmanızı kolaylaştıracak, yine kentsel altyapı işlerinde her daim vazgeçilmeziniz olacaktır.

Yüksek Lisans tezimde NetCad'i bildiğimden ArcGIS öğrenmem gerektiğinde bunu eğitimsiz çok kolay başarmıştım. NetCad öğrenince ArcGIS'i de aslında kavramış oluyorsunuz. ArcGIS'le Türkiye'de pek karşılaşacağınızı sanmıyorum ancak teknoloji mesleğimizde gitgide daha çok kullanıldığından yine önünüze çıkabilir.

AutoCad ise daha çok yapı tasarımı (her türlü arıtma tesisi projeleri, içme suyu yapıları vb.) konularında bir mühendisin bilmezse çok sıkıntılı olacağı temel bir programdır. Evet bir çok okulumuzda bu konuda yeterli dersler alamıyoruz. Ama kendimizi bu konuda mutlaka geliştirmeliyiz.
Bu konu için de şöyle bir yazı hazırladım, mutlaka göz atın: Öğrenciler için ücretsiz Autocad 2018
 
İkisinin kulvarları farklı. Baran bey çok güzel açıklamış. Bana soranlara autocad mutlaka iyi derecede bilin yanına ilave program bilgisi koyun diyorum. Her çalıştığınız yerde netcad yada muadillerini bulamazsınız bu nedenle autocad iyi derecede bilmeniz büyük avantaj olacaktır.
 
@Fatih Özcan

Bu konuda elimde veriler olsa sizler için paylaşmaktan memnun duyardım ama yukarıda bahsi geçen eğitimi 2010'da organize etmiştim. Şuanda elimde döküman, video hiçbir veri kalmadı. Bu süreç içinde harddiskimin yandığı oldu, bilgisayarımda verilerimi kaybettiğim oldu. Bu yüzden sizlere verebileceğim hiçbir şeyim yok. Ama o eğitimden edindiğim, daha sonra çeşitli proje çalışmaları ile üzerine koyduğum bilgileri halen kullanıyorum.

Buradan son zamanlarda NetCad İçme Suyu Modülü Eğitimine katılmış arkadaşlarıma sesleniyorum: Verileriniz varsa lütfen bizlerle paylaşın
 
Üst