Azot ve fosforun atıksulardaki kaynakları nelerdir?

Üyeler Görebilir
başlıktaki konu ile ilgili elinde bilgisi olan var mı acaba ödev teslim etmem gerekiyorda
 
Üyeler Görebilir
Atıksularda fosforun başlıca kaynakları; insan atığı, evsel ve endüstriyel atıksular ve tarımsal alan deşarjlarıdır [1]. Fosfor; ortofosfat, kondense fosfat ve organik fosfat formunda bulunmaktadır. Atıksuda ortalama toplam fosfor konsantrasyonu 5-20 mg P/l aralığındadır [2].
Fosfor bütün canlı hücreler için gerekli olan bir makronutrienttir. Göllerde alg ve bitkilerin büyümesinde sınırlayıcı nutrienttir. Bakteri ve diğer birçok organizma organik fosfor ve katı fazlı yapıları oluşturmak için ortofosfatları kullanırlar. Adenozin trifosfat (ATP), nükleik asitler (DNA ve RNA) ve hücre membranlarındaki fosfolipitlerin önemli bir bileşenidir. Hem prokaryot hem de ökaryotlarda; fosfor, polifosfat olarak hücre içi volutin granüllerinde depolanabilir.
 
Üyeler Görebilir
bu kaynakta ileri arıtma ile ilgili bilgiler var. bildiğiniz gibi azot ve fosfor ileri arıtma ile giderilen kirliliklerdir. azot için nitrifikasyon ve denitrifikasyon mekanizmaları azot formunun N2'e dönüşmesini sağlar ve azotu bu şekilde gideririz. nitrifikasyon ve denitrifikasyon mekanizmalarını çok ama çok iyi bilin. hangi pH, sıcaklık ve diğer unsurlarda bakteriler uygun işlev görür bunları iyi analiz etmek lazım ;)
 

Ekli dosyalar

Üyeler Görebilir
rica ederim ne güzel o zaman :)) ayrıca bu konuları araştırırken nacizane tavsiyem analizlerin nasıl olduğunada iyi bakın ;) azot ve fosfor analizleri nasıl yapılıyor ;)
 
Üyeler Görebilir
azotun fiziksel ve kimyasal giderim yöntemi ve fosforun fiziksel giderim yöntemlerini bulamadım onlarla ilgili bilginiz var mı onur bey
 
Üst