• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Herkese Merhaba;
1) İşletmemizde motorin kullanılmakta. öncelikli sorum Bekra sistemine girerken MSDS'teki H kodlarını mı yoksa sistemden cas numarası aratıp çıkan H kodunu mu baz alacağız? SDS'te motorin için;
Fiziksel ve kimyasal tehlikeler Alev.Sıvı 3 - H226
İnsan sağlığı Asp. Tok.1 - H304; Cilt Tah. 2- H315; Akut Tok. 4- H332; Kans. 2 - H351;
BHOT Tekrar. Mrz.2- H373
Çevre Sucul Kronik 2 - H411 olarak geçmektedir. Ben MSDS baz alarak alev sıvı P5a(alt limit 2500 üst limit 25000) ve E2(alt limit 2500 üst limit 25000) alarak toplama kuralına dahil ettim. Ama sistemde cas no ile aratınca H351 gelmekte. Hangisini baz almalıyım?
 
Beyan yaparken sistemde çıkan hali ile ekleme yapabilirsiniz.
Diğer yandan toplama kuralında zaten hem fiziksel hem çevresel zararlılık ifadelerini kullanmanız daha doğru olmuş, ben de bu şekilde yaptım.
Bence gayet uygundur.
 
Arkadaşlar,

Daha önceden sorulmuştu diye hatırlıyorum ancak bakındım ama bulamadım forumda. Ekte ilettiğim MSDS'teki gibi CAS numarası yazmayan karışımlarımız var bol miktarda. Adlarını yazıyorum sistemde de çıkmıyorlar. Bu karışımları nasıl girmeliyim Bekra bildiriminde?
 

Ekli dosyalar

  • 10000030 KIM-Polyquaternium 10 (UCARE JR 400) 23.02.2010.pdf
    106.1 KB · Görüntüleme: 59
Şuan böyle bir hata alıyorum madde ekleyemiyorum, bunu daha önce yaşayan var mı sebebi nedir? İsopropil alkol ekledim miktarını girdim, kategorisini seç dedi P5b girdim bu hata çıktı ve düzelmiyor.
ScreenHunter_01 Jun. 13 15.01.jpg
 
Biraz bekleyin daha sonra deneyin düzelir.
Sistemsel bir hata ben karşılaşmıştım. Özellikle birşey yapmadım ama sonradan denediğimde geçmişti.
 
Evet şuan yeni bildirim ekle butonuna tıkladığımda direkt bu ekran çıkıyor. Explorerdan denedim orda da aynı. Dediğiniz gibi biraz bekleyeyim.
 
SDS karışıma ait olduğundan CAS numarası olmaz .
Sİz karışıma ait olan zararlılık ifadelerini baz alarak Bekra bildirimini yapmalısınız. (SDS Eski olduğu için SEA yönetmeliği ekindeki çevrim tablosu yardımıyla yeni ifadelerini bulabilirsiniz.)(R11-36-67)
 
Merhaba Beril hanım,

BEKRA bildiriminde çok iyi olan bir arkadaşım, eğer karışımın kendi cas ı yoksa bileşenlerinin her birinin cas ı varsa; yüzdelerini karışım miktarı ile çarpıp; tek tek eklemek gerektiğini söyledi. Bileşenlerin her birinin zararlılığı farklı olduğundan ayrı ayrı yazılması gerekiyor dedi. Açıkçası herkes farklı bir şey söylüyor. Ben bahsettiğim şekilde yaptım.
 
@Ece Sargın Bahsettiğiniz gibi yaptığım firmalar da oldu aslında. İl Müdürlüğü de bu duruma bi "evet iyi yapmışsınız" diyor, bi "yok öyle yapmamanız gerekiyordu" diyor. Sanırım yönetmeliğe kimse %100 hakim değil :D
 
Üst