• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
@Cem Yılmaz Aynen öyle. Bekra' ya kimse tam olarak hakim değil; çok garip bir şekilde bizim doğru olanı yapmamızı istiyorlar. Umarım yaptığım doğrudur. Bayram öncesi bir çok kişiye sordum. Her gün bekranın farklı bir yönünü öğreniyorum. Yapan bir pişman, yapmayan bir pişman ?

@Cem Yılmaz bir soru da ben sorayım. Bazı kimyasalların cas larını eklediğimde sistemde zararlılıklarını eklemedi. Diğer kimyasal ekle kısmından ilerlemeye çalıştım cas ı kayıtlı kontrol ediniz dedi. Muhtemelen bu kimyasalların çevresel zararlılıkları yok, o yüzden sistemde tanımlı değildir diye bende eklemedim. Ne dersiniz?
 
@Ece Sargın Benim nacizane görüşüm; Karışım karışım olarak beyan edilmeli. İçindeki maddelerin zararlılık ifadelerine göre beyanda bulunmak doğru değil mantık olarak. İl Müdürlükleri farklı şekilde değerlendirmeler yapabiliyor, o ayrı.
Sizlerin belirttiği beyan şekli toprak kirliliği yönetmeliği için geçerli ve uygulanan bir yöntem.
 
@Ece Sargın Merhaba Ece Hanım,

Dediğiniz gibi Bekra konusunda herkesin kafası karışık. Ama ben karışımın içerisindeki herbir bileşenin ayrı ayrı girilmesinden ziyade karışımın tamamının tek seferde girilmesini daha uygun buluyorum. Çünkü içerisinde bulunan bileşenlerin herbiri ayrı ayrı tehlikeli kimyasallar olsalar da, karışım haline geldiklerinde tehlikelilik özelliklerini yitirebiliyorlar, ya da sahip olduğu tehlikelilik sınıfı değişebiliyor. Çok MSDS'te bu durumu gördüm, içerisindekilerin hepsi ayrı ayrı tehlikelilik sınıfı içeriyordu ancak karışımın kendisi o tehlikelilikleri içermiyordu. Bu sebeple Fatih Bey'in yukarda yazdığı gibi karışımı kendim manuel olarak sisteme ekliyorum. Ama doğrusunu kimse net olarak bilemeyecek sanırım :)
 
@loydbraun ama her birinin zararlılık derecesi farklı. Neden ayrı ayrı eklemek doğru olmasın? Atıyorum A bileşeni H204, B bileşeni H330 ikisinin de zararlılığı farklı olduğundan ayrı ayrı eklenmesi daha doğru gibi.
 
@Ece Sargın zararlılıkları toplanabilir ölçüler olmadığından karışıma etkisi farklı olabilir.
Mesela, içinde %1 oranında tehlikeli A maddesi var , %99 su ve karışım tehlikesiz bu durumda A nın zararlı olmasının bir önemi yok.
 
@loydbraun Allah sonumuzu hayır etsin o zaman diyorum ? yukarıdaki sorum arada kaynadı ama: Bazı kimyasalların cas larını eklediğimde sistemde zararlılıklarını eklemedi. Diğer kimyasal ekle kısmından ilerlemeye çalıştım cas ı kayıtlı kontrol ediniz dedi. Muhtemelen bu kimyasalların çevresel zararlılıkları yok, o yüzden sistemde tanımlı değildir diye bende eklemedim. Ne dersiniz?
 
Burada bu kimyasalların anlık en yüksek depolama miktarlarını bildiriyoruz. Şimdi karışım içerisindeki maddenin %si ile miktar çarpılarak girilir diyorsunuz. Siz bu maddeleri tek tek mi depolama yapıyorsunuz yoksa karışım halinde mi depolama yapıyorsunuz? Karışım halinde depolama yaptığınıza göre tek tek anlık depolama miktarı ile bildirmeniz yanlış olur. Tek tek depolamadığınız bir şeyi tek tek depoluyormuş gibi gözükürsünüz.
 
Arkadaşlar MSDS lerde ADRye göre sınıflandırma yazıldığı gibi, bir madde de bekraya göre sınıflandırma eklemeleri gerekmektedir. Bu fikri nasıl ulaştırabiliriz bilmiyorum ama beyanlar için kolaylık sağlayacaktır.
 
Merhaba, şuanda depoda bulunan kimyasalların bildirimini yapmam gerektiğini düşünüyorum, yanlış mı? 2018 yılında satın alınan kimyasalların toplamını bildirmem gerekir mi?

Kapsam dışı çıkmak için her yolu deniyorum :rolleyes:
 
Son düzenleme:
Çok mantıklı, keşke böyle bir ekleme yapabilseler. Bazı MSDS'lerde hiçbir bilgi yok, çok zor oluyor. Yanıcı kimyasalın parlama noktasının yazılmadığı MSDS'ler bile gördüm. Düzenleme şart.
 
Depoda bulunan kimyasalların Güvenlik Bilgi Formlarına bakarak nelerin beyan edilip edilmeyeceğini bulmanız gerekiyor.
 
Üst