• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
merhaba,
firmamızda 0,78 tonluk H304 zararlılık sınıfında kimyasalı sisteme girerken EK1 de "
Seçilen Kimyasala Ait Sınıflandırma Bilgileri Yönetmelik Ek-1'inde Yer Alan Zararlılık Kategorileri İle Eşleşmemektedir, Kimyasalın Bildirimine Devam Etmek İstiyor Musunuz? gibi bir uyarı yazısı çıktı. işleme devam etmem gerekiyor mu? daha önceden çevre danışmanımız da bu kimyasalın bildirimini yapmamış.

yardımcı olabilirseniz seviniriz.
 
H304 Bekra kapsamına girmiyor. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kodları içeren kimyasalları girmelisinizScreenHunter_01 Jun. 18 15.32.jpg
 
msds i incelerken nerelere bakacağımız hakkında küçük notlar aldık. Sizlerle de paylaşmak isterim. Yanlışlık varsa veya şunu da eklemeliyiz dediğiniz nokta varsa iletir misiniz? MSDS okumak için kolaylık sağlasın hepimize. Örnek MSDS ekte.
 

Ekli dosyalar

  • JOTUN Hardtop AX Comp A.pdf
    202.1 KB · Görüntüleme: 208
Elinize sağlık güzel olmuş.
Genel olarak bir taslak şeklinde bilgilendirici olmuş teşekkürler.
 
Zararlılık kategorisi belirlenirken yani hazırladığınız dökümanda örnek olarak P5C demişsiniz. Buna karar vermek için 9.bölüm fiziksel özelliklere (parlama noktası, kaynama noktası vs) bakmak da gerekir.bunu da ekleyebilirsiniz
 
arkadaşlar merhaba. özel hastanelerde de bu bildirimi yapmaya çalışıyorum ancak kullanılan kimyasalların çoğu Ek-1 kapsamında değil. ÖZel hastanelerde bu bildirimi yapan var mı? yardımcı olabilir mi?
 
@moonege Merhabalar, miktarları sisteme yazdıktan sonra kapsamdışı olduğunu kendimiz seçmiyor muyuz? Şahsen ben hesaplama yaptıktan sonra gönder butonunda kendim seçiyorum. Nasıl olacak?
 
@Kaan Kayral Merhabalar ,

Miktarları sisteme girdikten sonra toplama kuralı uyguluyorsunuz .
Toplama kuralı sonucunda kapsamınızın sonucunu sisteme kendiniz giriyorsunuz. Yani seçimi siz yapıyorsunuz.
 
Arkaşadaşlar
Tesisimde proses sonucu HCN ortaya çıkmaktadır. Bununla ilgili bildirim yapmalımıyım?
Bildirim toplama hesabı örneği elinizde var mı? Ek-1 notlar kısmındaki %2 lik hesaplamayı nasıl yapıyoruz.....
 
Üst