• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
@Fatih Koçak Merhabalar,

Aynen bende öyle yapıyorum, miktar ve kimyasalları girdikten sonra toplama kuralı ile işlemleri kendim manuel yapıyorum. Bildirimi gönder dedikten sonra seçimi yapıyorum. Ama yukarıda sistem veriyor diye okuduğumda acaba kapsamı da sistem mi seçiyor diye düşündüm. :) teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar Merhaba ,
İlk defa BEKRA Bildirimi yapacağım mesajlarınızı okudum fakat kafam çok karıştı ilk defa bildirim yapacaklar için adım adım yapmamız gereken işlemleri anlatabilir misiniz?MSDS, CAS numaralarını giriyoruz.Sistem Adlandırılmış Tehlikeli Maddeler veya diğer gruba ayırıyor.Daha sonra ki işlemleri anlatabilirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler
 
Merhaba ,

Yapmanız gereken aşamalar şunlardır.

1.Firmanızdaki kimyasalları (bildirimleri yapılacak olan ) belirleyin ve miktarlarını alın
2. Bekra bildirim sisteminden cas numaraları çıkanları direk bildirin
3. CAS numarasından çıkmayan kimyasallarınız için manuel giriş yoluyla ilerleyin .
4. Tüm kimyasallarınızda girişi yaparken zararlılık kategorilerini seçin.
5.Bu zararlılık kategorilerini her kimyasalı Seveso adresinde paylaştığım toplama kuralı exceline girişini yapın.
6. Daha sonra toplama kuralını uyguladıktan sonra firmanızın kapsamını seçerek bildirimi bitirin.
7. Takıldığınız her aşamada forumdan faydalanın her sorunuzun cevabı mutlaka vardır.Araştırın. Bulamazsanız buraya yazarak cevap alabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden de videoları izleyerek yardım alabilirsiniz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresten de sıkça sorulan sorular bakabilir cevaplarınızı bulabilirsiniz.
 
merhaba;
Mazot tankı bildirimi yapıcam tehlikeli kimyasal ekle kısmından neyi seçmem lazım petrol mü lpg lng mi ve aldığımız matozlara ait msds olması gerekiyor mu
 
bildirim kısmına giriyorum yeni bildirim dediğimde bişey çıkmıyor tehlikeli kimyasal ekle kısmına giriyorum ama cas numarası yazdığımda çıkmıyor
 
Toplama kuralı için Seveso başlığı altında paylaşım yapmıştım oradan faydalanabilrsiniz isterseniz
 
Fatih bey,
benim bazı msds lerimde ismi yazanların CAS numaraları falan yazmıyor ama bileşenleri var. Mesela krom nitrat, sodyum nitrat gibi bu bileşenlerin CAS numaları yazıyor ama bir de ağırlık oranları yazıyor bunları ekleyecek miyim?
 
@Fatih Koçak Fatih bey bişey sorcam bildirim yapılırken yeni bildirim ekle diyorum ordan cas numarasını girince çıkanı seçtim onun dışında sınıflandırmayı girmiyorum kendisi çıkıyor adlandırılmış tehlikeli maddeler kendisi çıkıyor adlandırılmamış maddelerde bişey yok o şekilde bildirimi gerçekleştirdim ama doğrumudur bilmiyorum.
 
Üst