• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
@ısparta çok emin olmamakla birlikte bnce firmadan msds in güncel halini isteyin çünkü 2012 de düzenlenmiş bir belge 2014 sonrasında oluşturulan bir malzeme güvenlik formunda H li kodlar mevcut.
 
Merhaba
Benim baktığım hastanenin yatak kapasitesi 34
Hastanenin muhasebe birimi ile yaptığım görüşmede bana tüm kimyasallar için max depolama miktarının 2 tonu bulmadığını söyledi. Bunların birçoğunun da zararlılık kategorisi yok. Alt seviye için en düşük miktarın da 5 ton olduğunu da düşünerek kapsam dışı kalıyor diye mantık yürüterek yapmadım
Açıkcası doğrumu yaptım bilmiyorum
Belki de kimyasalları girip hesabını yaptıktan sonra kapsam dışıdır desem daha rahat olacağım. Daha vakit var
 
Merhaba ,
Elinizde kullandığını kimyasal 1 adet bile olsa Bekra bildirimini yapmanızı tavsiye ederim.
En azından ufakta olsa bildiriminiz yapılmış olur ve dosyanızda belirtirsiniz.
Kimyasal kullanımı olmayan firmalar için boş beyan bile yapabilirsiniz.
 
@Fatih Koçak bey günaydın, sanırım yanlış anladığım bir konu var ben toplama kuralını yaptıktan sonra bildirimde bulunmadım kapsam dışıyız dedim öylece bıraktım :) Bildirim yapıcakmıyım ?
 
@rabiakoc Merhaba , Günaydın,
Kimyasallarınızın girişini yaptıktan sonra ve kapsamınızı seçtikten sonra onayladıysanız veya bildirimi gönderdiyseniz bildirimi yapmışsınızdır:)
Yani toplama kuralını uyguladıktan sonra sistemde Kapsam dışı seçeneğini seçmeniz gerek :)
Bekra Uygulamasına girerek en son bildiriminizin versiyonu 3 ise başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
Bildirim çıktısını dosyanıza ekleyip süreci bitirin :)
 
@Beril Çataltepe ekleseniz de sorun olmaz. Zaten hesaplamaya katılmıyor. Ben tehlikeli olan tüm kimyasalları bildirime ekliyorum. Tek tek hangileri zararlılık kategorisi olan veya adlandırılmış kimyasal excelde belirtiyorum. Hesaplamayı da yapıp bildirimi tamamlıyorum.
 
@rabiakoc Tabiki demelisiniz :)
Yoksa biraz kendi içinizde bildirim yapmış gibi olursunuz :) Bildirimi gönder diyin ve çıkan sayfayı dosyanıza ekleyin .
 
Merhaba Arkadaşlar ; Susuz amonyak'ı bekra sistemine gireniniz var mı ? Tehlike sınıfı toksik korozif, alevlenir tehlike grubuna girmemesine rağmen
mevzuatta H 221 kodu var. aslında parlama noktası 132 santigrat derece bu haliyle alevlenir gaz sınıfına da girmiyor.

Toplama kuralına alevlenir gazı dahil ettiniz mi ?
 
Merhaba arkadaşlar, BEKRA bildirimi yaparken kullanılan ve stoklanan tüm kimyasalların bildirimini yapıyor muyuz? Herhangi bir tehlikelilik sınıfına girmeyen kimyasalların girişini yapıyor muyuz?
 
Teşekkürler Okan bey. Birşey daha soracağım. Karışım ekleme nasıl yapılıyor? Karışımın tek başına bir cas no'su bulunmuyor. İçindeki bileşikleri ayrı ayrı mı girmem gerekiyor?
 
@ardaunlu Merhaba ,

Karışımlarınız için diğer karışım ekle kısmından ilerleyererk MSDS'indeki zararlılık ibarelerini eklemeniz gerekiyor. Karışımı bir bütün olarak değerlendirin. Cas numarası girmeden türkçe ve ingilizce adını yazarak ve zararlılık ibarelerini ekleyerek , miktarı ile birlikte bildirimini yapabilirsiniz.
 
Üst