• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Arkadaşlar, bir tesisim alt seviyeli kuruluş çıktı. İzlenecek adımlar konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı :)
 
Tüm Alt ve Üst Seviyeli Kuruluşlar için ortak yükümlülükler:

  • Bildirim
  • Büyük Kaza Önleme Politikası - BEKÖP
  • Domino Etkisi: Bilgi Alışverişi
  • Büyük Bir Kaza Durumunda Yükümlülükler: Eylem, İletişim ve Raporlama
Ayrıca :
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Bu iş için danışmanlık hizmeti veren firmalar var. Onlardan biri ile anlaşma sağlayabilirsiniz.
 
@loydbraun bakanlığın yayınladığı rehberde örnek toplama kuralında iki farklı kategoriye giren kimyasal var ise en düşük niteleyici miktara sahip olan kategoriye göre hesaplanır kimyasal. 2 si de dikkate alınmamalı. Ben hesaplamayı bu şekilde yapıyorum. Ancak sizin yaptığınız hesaplama şekli de mantıklı :rolleyes: Şimdi başka bir örnek toplama kuralı olan dokümana baktım sizin söylediğiniz gibi bahsediyor.
 

Ekli dosyalar

  • BEKRA BİLDİRİMİ REHBER DOKÜMAN.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 58
  • BEKRA - TOPLAMA KURALI.pdf
    163.1 KB · Görüntüleme: 51
@Okan Türe evet bende dediğiniz gibi biliyorum. Hatta bir bildirimde farklı kategoriye sahip olanları toplama kuralına dahil edince mükerrer kayıt olduğunu bildirmişlerdi.
 
@Okan Türe Bence de benim dediğim mantıklı :) Dökümanın hangi sayfasında farklı bir anlatım var, bulamadım ben !?
Örnek madde...
H270 P4 Alt limit : 50 ton Fiziksel
H200 P2 Alt limit : 10 ton Fiziksel
H300 H1 Alt limit : 5 ton Sağlık
H400 E1 Alt limit : 100 ton Çevresel

Fiziksel zararlılık ifadeleri (P) / Sağlık zararlılık ifadeleri (H) Çevresel zararlılık ifadeleri (E) için ayrı ayrı hesaplama yapılacağından
alt limitleri kullanırken 2 fiziksel tehlike söz konusu olduğundan daha düşük miktarı dikkate almalıyız çünkü tehlikesi daha fazla.
P2 varken P4 ün limitlerini kullanma diyor yani. Ama P2 ile birlikte E1 ve H1 de değerlendirilecek.
23219
 
@Mustafacan Bakanlık eğer sistemde bir maddenin zararlılık kategorisini yanlış girmiş ise ve siz de bundan eminseniz :/ kendilerine bildirmeniz halinde değiştirebiliyor. Ama sizin sorumluluğunuzda değil tabi.
Siz uyguladığınız toplama kuralında doğrusunu yaptıysanız problem yok.
 
arkadaşlar merhaba. firmamda hiç kimyasal kullanımı yok. yakıt olarak soma kömürü kullanıyorlar. bildirimi nasıl gerçekleştirebilirim? boş bildirim gönderemiyorum.
 
@ns_415 bir kimyasal hem toksik hem alevlenebilir olabilir bu yüzden iki hesaplama yapılmalı mantık bu. Ben de tek hesaplama yapıyordum sanırım hatalı yaklaşım bizimkisi. @loydbraun un örneği tam olarak açıklıyor doğru hesaplama yöntemini.
 
asetik asit CAS numarası girdiğimde çıkmadı diğer tehlikeli kimyasal ekle kısmında p5a p5b p5c hangi sınıfa giriyor MSDS'de mevcut değil
 
Tabloda P5a ve P5b de belirtilen tanımlamalar, asetik asiti prosesinizde kullanım şartlarınızı karşılamıyor ise P5c seçebilirsiniz.
23227
 
Arkadaşlar bir firmada bekra uygulaması açılmamış bile ben giriş yapmaya çalıştığımda temmuzun başına kadar doldurulması gereketiği söyleniyor.
Şu an doldursam herhangi bir idari işlem uygulanıyor mu?
 
Üst