• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Belediyelerde iklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüklerinin kurulması

İsmail bek.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Temmuz 2017
Firma
GÜLÇEV ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMASI
Merhaba Arkadaşlar belediyelerde iklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüklerinin kurulması özellikle çevre mühendisi bulundurmayan belediyer için ne düşünüyorsunuz.
BELEDİYELERDE "SIFIR ATIK İLE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ" MÜDÜRLÜKLERİ KURULACAK
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Ülkemiz sıfır atık sisteminin reklamını ve medyatik olarak gündemde tutmayı başardı(!). Kamu kuruluşlarına özel bir uygulamaymış gibi lanse edildi ve zemini sağlam olmayan bir sistem bence. İklim değişikliğini elbette atık yönetim sisteminden ayrı düşünemeyiz. Sağlıklı bir atık yönetim sisteminin kurulması önemli ve isminin ne olduğu çokta önemli değil kanımca. Bu sistem ne kadar sağlamsa o orantı kadar meslektaşımızda bu sisteme dahil olur.
 
Birçok konuda olduğu gibi sıfır atık konusunda da sadece "etiket" düzeyinde olaya yaklaşıyoruz. Sistemi içselleştiren, kurumsallığı içine katan kurum olduğunu sanmıyorum. En azından benim etrafımda böyle. Müdürlükler kurulmuş, isimleri değiştirilmiş, 10 tane mühendis alınmış vs. sonuç değişmiyor. Gerekli olan öncelikle zihniyet değişikliği, ardından sistemin kurallara bağlanmasıdır. Devamı çorap söküğü gibi gelir zaten.
 
Bence müdürlüklerin kurulması mühendislerin alınması atıklarla ilgili mevzuatların çıkması önmeli
dediğiniz gibi reklam dahi olsa bizede kendimizi ve çevre yi koruma fırsatı veriliyor az da olsa zihniyetler zamanla değişir her belediye ye mutlaka çevre mühendislerinin alınması lazım daha çevre mühendisliğin ne olduğunu bilmeyen belediyeler var
 
2 yıl özel sektörde 7 yıldır belediyede çalışan biri olarak şunu belirtmeliyim ki, zorunluluk oluşmadan çevre, ekoloji ve halk sağlığı kimsenin umurunda değil bu da çevre politikasının güçlendirilmesinden ve rantçılara fırsat verilmemesinden geçmektedir.Karşılaştığımız manzaralar maalesef bunun tersini gösteriyor en bariz örnekleri dipsiz göl, ülkenin en büyük gölünün olduğu Van'da hala atık su arıtma tesisinin olmaması, dağlarımıza,ovalarımıza ve yaylalarımıza Heslerin yapılması (Alternatif yenilenebilir enerjiler dururken). Kısacası kuvvetli bir bilinç oluşumunun zemini hazırlanmalı ve yeni nesil bunun farkındalığını öğrenmeli.
 
Üst