beton santrali çevre izini ile ilgili

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan emres12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
bu konu ile ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi almak istiyorum

187 bin ton/yıl kapasitesinde olan bir beton santrali için emisyon deşarj titreşim ve istenirse gürültü izinleri ile ilgli il çevreyle olan ilişkilerle ilgili nasıl bir yol çizilmesi gerekiyor bu konu ile ilgili bir yardım istiyorum kısacası neler yapmalıyım.

bir konu daha beton santralinde mixer yıkanması sonucunda bir atık su oluşuyor bu oluşan atık suyu 3 gözlü çökeltim havuzunda biriktiriyoruz. bu çökeltim havuzunda oluşan atığın nasıl bir bertarafını sağlamalıyım sizce en ekonomik çözümü nedir_?
 
Üyeler Görebilir
bu konuda daha önce yapılan çalışmada çed gerekli değildir belgesi alınmış ve emisyon izni alınmış
 
Üyeler Görebilir
@emresa

Öncelikle tesisin ÇED yönetmeliği kapsamında nerede olduğuna bakın (EK 2 olabilir ) bu anlamda gürültüden, emisyondan muafiyetini de öğrenmek için ilgili yönetmeliklerden bilgi alabilirsiniz. sonrasında da eğer bir muafiyet söz konusuysa bunu da bildirmeniz gerekmektedir. zaten çevre izni sürecinde hazırlanması gerekn belgeleri gözönünde bulundurduğunuzda neler yapmanız gerektiğiniz ortaya çıkacaktır. iyi günler dilerim..
 
Üyeler Görebilir
evet ek 2 de yer alıyor yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim aslında benım asıl sorunum çökeltim havuzundan cıkan maddenın bertarafı konusunda ekonomik cozumu deşarj yaparsam paket arıtma yapmam lazım 1 sene duracak bır tesısede paket arıtma yapmak ekonomik olmuor baska bır cozum bulmam gerek bu konuda yardımcı olursanız sevınırım
 
Üyeler Görebilir
yakın civarlarda arıtması olan bir fabrika varsa oraya kanal bağlantı yoluyla gönderebilirisiniz 1 sene duracak bir tesise evet paket arıtma maliyeti lüzumsuz olmuş olur. başka bi çözüm sözkonusu değildir (bağlantı yoluyla fabrikanın AAT'ne verilmesi)
 
Üyeler Görebilir
yakınında hiç bir tesis yok malesef ....Funda Hanım bende araştırıyorum bir çözüm ürettim ,yalnız çevre konusunda etik değil belki deşarj iznini alırım bu şekilde ama yinede daha düzgün bir çözüm bulmaya çalışıyorum veya bu konuda sizde araştırma yapıyormuşsunuz eğer fikir paylaşımı yaparsak belki çözüm açısından daha hızlı ilerleme kaydedebiliriz
 
Üyeler Görebilir
Atıksuda yüksek olabilcek değerler AKM ve bulanıklıktır. Aslında bu su geri kazanılabilir yıkama tamburu ya da çöktürme hazuzları kurularak ki zaten çöktürme havuzunuz mevcutmuş. Yıkanan mikserlerin suyu ve agregası yıkama tamburuna verilebilir ve burda su ve agrega birbirinden ayrılır. Su çöktürme havuzuna gidilir agrega da bi yerde biriktirilir.
 
Üyeler Görebilir
Hande Hanım bu sistemi değiştirmek anlamına gelir ayrıca betonun kalitesinide bozmuş oluruz buda olması zor bir durum:(
 
Üyeler Görebilir
Hazır konuyu bulmuşken ve üstünden yıllar geçmişken konuyu hortlatma gereksinimi duydum (:
Peki çökeltim havuzlarının boyutları konusunda bir veri mevcut mu?
 
Üst