• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bir Soru...

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Büyük bir havuzumuz var ve bu havuzun üstünde bir nilüfer yaprağı var. Yaprak pazartesi günü hariç her gün 2 kat büyüyor. pazartesi günü ilaçlamadan dolayı hiç büyümüyor.
Soru 1 :
Nilüfer yaprağı tüm havuzun yüzeyini 28 günde kapladıysa havuzun yarısını kaç günde kaplamıştır?
Soru 2 :
Bugün salı günü ve havuzun tüm yüzeyi nilüfer yaprağı ile kaplanmışsa; nilüfer yaprağı havuzun yüzeyinin dörtte birini hangi gün kaplamıştır?
 
Bir tartı aletinde iki kutu ayrı ayrı tartılıyor. İlk kutu 5kg, ikinci kutu da 6kg geliyor. İki kutu beraber tartıldığında ise ibre, 12kg’ı gösteriyor. Yanlış tartıldığı belli olan kutuların gerçek ağırlıkları nedir?
 
İKİ KİŞİDEN 50 'ŞER LİRA BORÇ PARA ALDIM VE ELİMDE 100 LİRAM OLDU..BU 100 LİRANIN 95 LİRASINI HARCADIM CEBİMDE 5 LİRA KALDI. 5 LİRADAN 1'ER LİRA BORÇLARIMDAN DÜŞÜLMESİ İÇİN VERDİM CEBİMDE 3 LİRA KALDI .. GERİYE 98 LİRA BORCUM VE 3 LİRADA CEBİMDE PARAM VAR. 1 LİRA NASIL ARTTI?
 
:) 95 lira elinden çıkan para ... 5 lira da cebinde, o beş liranın 2 lirası borca gittiğinde elinden çıkan 97 lira oluyor ve 3 lirada cebin delik değilse kalır yani cebinde :) yani artan eden bir para yok bu devirde para artarmı ya :)
Erol egemene selamlar
 
@Okan ÖZTÜRK

Diğer bir yaklaşım da elindeki 100 liradan 2 lira ödeyince borç aldığın para zaten 98 lira... artık 98 üzerinden 95 harcıcaz... kart taksiti olan varmı :) ?
 
Üst