Bitirme çalışması life cycle

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar kağıt, plastik ve metal geri dönüşümü ile ilgili yaşam döngüsü analizi yapmak istiyoruz lisans bitirme çalışmam. öncelikle bana acil olarak lazım olan bir ambalaj atık geri dönüşüm şirketi akım şeması şirketin işleyişini anlamamız açısından. Daha sonra mümkünse bir yıl içindeki aylık elektrik ,su tüketimi, hava emisyonu ve atık su desarjı hakkında bilgi ve dönüştürülen atık miktarlarını rica edecektim.
teşekkürler ....

Üyeler Görebilir
@İbrahim halil direk

bitirmem ambalaj atıklarında life cycle uygulaması plastik , metal ve kagıt ambalajlarının , hammadde eldesinden kullanılan enerjiye, üretimden tüketime ve atik yönetim senaryolarına kadar olanyasam döngülerinin, yazılımlar değerlendirilmesi ve LCA açısından uygunluk tespiti.
bu uygulamayı yapmam için öncelikle işletim akım şemasına ihtiyacım var

Üyeler Görebilir
Bu konu ile ilgili güzel bir makale var. Kadıköy Belediyesinin ambalaj atıkları ile ilgili yapılmış bir akademik çalışma bu çalışmada işinize yarıyacak önemli bilgiler yer almaktadır.

Üyeler Görebilir
Bu makale 2013 yılında UKAY 5.ulusal katı atık yönetim kongresinden alınmış olup, bu makalenin linkine ulaşamadım. makaleyi paylaşırsam eğer, yasal sorumluluk taşıdığından paylaşamıyorum. Marmara Üniversitesinden, A. Şeyma Kurdoğlu ve Barış Çallı hazırlamış bunlara mail atarak bu makaleyi alabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Bu makale 2013 yılında UKAY 5.ulusal katı atık yönetim kongresinden alınmış olup, bu makalenin linkine ulaşamadım. makaleyi paylaşırsam eğer, yasal sorumluluk taşıdığından paylaşamıyorum. Marmara Üniversitesinden, A. Şeyma Kurdoğlu ve Barış Çallı hazırlamış bunlara mail atarak bu makaleyi alabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Bu konu ile ilgili güzel çalışmaları olan Anadolu Üniversitesinden Zerrin Çokaygil hocamız var..
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
bu akademik tanıtım sayfasında çalışmalarının nerede yayımlandığı mevcut.Kendisi ambalajlarla ilgili de çalışma yapmıştı..İşinize yarayacağına inanıyorum..Güzel bir konu , kolay gelsin..