• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Biyogaz Tesisi

hilol kartal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Kasım 2014
Firma
okul
Biyogaz tesislerinin çevresel etkileri nelerdir?

Hayvan dışkılarının biyometanizasyon işlemleri yapılmak suretiyle katı fermente ürün ve sıvı fermente ürün ile biyogaz elde edilmesi işlemlerini kapsamaktadır.
 
merhabalar, katı atık düzenli depolama sahasında çöp gazından lfg enerji üretimi yapacak olan bir tesisin izin lisans işlemleri için ne yapılmalı ve kapsam belirlemede yardımcı olurmusunuz
 
Merhabalar ,

Enerji üretiminizin yapılacağı tesis için Ç.İ.L. Yönetmeliğiniz ek-1 ek -2 eklerinde Enerji kısmından bir kapsama gireceksiniz.
Ancak Kapsamınızı belirlemek için İl Çevre Müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.
Kapsam belirlemeleri Müdürlük yapmaktadır. Burada size söylenecek kapsamlar tahmin olabilir:)
 
@hatice BURAL motor konusunda daha çok yardımcı olabilirim söz konusu çöp gazı olduğunda. @Fatih Koçak arkadaşımızın dediklerinin haricinde yapılan daha farklı bir işlem var mı bilmiyorum. Çöp ile alakalı olan konularda izin lisans kısımlarında yer almadım.
 
Üst